Toni Kroos: ‘Totáál geen medelijden’

Foto: Toni Kroos: ‘Totáál geen medelijden’

Eden Hazard is inmiddels niet de superster meer die hij bij Chelsea was en verdwijnt langzamerhand uit de gedachte van de voetballiefhebber. Want als we de laatste La Liga-speelminuten van de Belg willen terugkijken, moeten we al weer terug naar de maand september van dit seizoen. Ploeggenoot Toni Kroos en huidig Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti reageren op de situatie waar de Rode Duivel in zit.

Hazard nog geen minuut op het veld in El Clásico

Sinds zijn komst bij Real Madrid heeft Eden Hazard nog geen moment op het veld gestaan in El Clásico. Wat een opmerkelijke statistiek is, aangezien dit Hazards vierde seizoen voor De Koninklijke is en hij daarmee al elf El Clásico’s gemist heeft. Zijn trainer Carlo Ancelotti reageert bij Eleven Sports op de sporadische minuten die hij zijn speler geeft: “De situatie van Eden Hazard is ingewikkeld in de zin dat Hazard in termen van talent verdient om te spelen, maar bij een grote club is er concurrentie. Ik ben hier niet om elke speler minuten te geven. Ik ben hier om te trachten om wedstrijden te winnen.” Dat Hazard een salaris opstrijkt van vijftien miljoen euro per jaar is voor Ancelotti dan ook geen punt: “Ik stel niemand op op basis van leeftijd of het geld dat elke speler verdient.”

Ook ploeggenoot Toni Kroos werd gevraagd naar de situatie van Hazard: “Natuurlijk is het een moeilijke situatie, maar medelijden is misplaatst in het voetbal. Ik denk niet dat Eden een slecht leven heeft. Je kunt medelijden hebben met mensen die het veel slechter hebben dan hij. Het gaat niet om geld, ik heb geen medelijden met iemand in het voetbal”, vertelde de Duitser uren voor de editie van El Clásico van vorig weekend (2-1 voor Barça). Ook geeft de middenvelder aan dat alleen de Belg verantwoordelijk is voor zijn situatie: “Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen situatie. Ik ken Eden heel goed, we zijn vaak samen. Maar ik heb alleen medelijden met de mensen die het heel moeilijk hebben en Eden is daar niet een van.”

Heb jij medelijden met Hazard?

  • Ik wel
  • Ik niet
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie