Tom Egbers onder vuur na Volkskrant-onthulling

Foto: Tom Egbers onder vuur na Volkskrant-onthulling

Na Jack van Gelder ligt ook Tom Egbers onder vuur. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat ook de NOS Studio Sport-presentator zich schuldig heeft gemaakt aan ongewenste praktijken.

Uit het Volkskrant-onderzoek blijkt dat pesterijen, seksisme en binnensluiten de afgelopen twintig jaar veelvuldig voorgekomen is bij NOS Sport. Aïcha Marghadi onderstreept dit. Zij wilde Tom Egbers als mentor, maar hoofdredacteur Maarten Nooter hield dit tegen. Na enig aandringen kreeg Marghadi te horen: “Hij vertelde dat Tom in het verleden problemen had gehad op de redactie. Hij trad verder niet in detail, maar hij was wel ferm. Dit ging niet gebeuren.”

Marghadi blijkt ook de persoon te zijn die geraakt werd door een ‘foute grap’ van Jack van Gelder. In HLF8 vertelde hij: “Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt.”

Meer incidenten rond Egbers

Na dit voorval meldde Marghadi zich bij Nooter. “Hij keek me aan en zei: jaaaa, zo is Jack.” Overigens valt de naam van Egbers veelvuldig in dit verhaal. Zo blijkt er ook een 22-jarige stagiair te zijn die door de destijds 48-jarige presentator werd bestookt met sms’jes, mails en telefoontjes. Uiteindelijk zou zij zijn ingegaan op verleidingspogingen, al zou het bij zoenen zijn gebleven.

De vrouw in kwestie werd benaderd door Janke Dekker, de vrouw van Egbers en voorzitter van meldpunt Mores. Ze bevestigde de affaire, wat leidde tot pesten en intimidaties. Ook zou Egbers in haar bijzijn keelsnij-bewegingen hebben gemaakt. De hoofdredactie greep niet in.

Is Egbers nog te handhaven als dit waar is?

  • Ja
  • Nee
390+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie