Ten Hag vol lof over Van Persie: “Hij is fanatiek en zet de juiste stappen”

Foto: Ten Hag vol lof over Van Persie: “Hij is fanatiek en zet de juiste stappen”

Erik ten Hag heeft zich lovend uitgelaten over Robin van Persie. De manager van Manchester United begroette de topscorer aller tijden van Oranje vorige week nog op Carrington, het trainingscomplex van The Mancunians.

Beginnend trainer Van Persie liep bij zijn voormalig werkgever stage. “Ik denk dat het altijd geweldig is om zulke iconen op bezoek te hebben”, begon Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Naast het feit dat hij het fantastisch heeft gedaan bij Manchester United, denk ik dat hij ook een icoon is voor de fans en dat onze spelers veel van hem kunnen leren. Zijn ervaring, zijn vaardigheid en de oefeningen die hij met onze spitsen deed: ze vonden het geweldig om met hem bezig te zijn.”

Helpen

“Wij willen Robin van Persie helpen. Hij plant nu een trainerscarrière, dus we geven hem de kans om rond te kijken, ervaringen op te doen en hopelijk zal het hem helpen zijn carrière op te bouwen”, vervolgde Ten Hag, die een zonnige toekomst ziet voor Van Persie. “Hij is echt fanatiek en hij is duidelijk over het feit dat hij manager wil worden. Hij zet de juiste stappen en op een dag zal hij manager zijn.”

Van Persie speelde in de periode van 2012 en 2015 voor de Engelse grootmacht. Hij had een groot aandeel in de landstitel van 2013, tot dusver de laatste van de club. Als trainer werkt Van Persie in de jeugdopleiding van Feyenoord, en begeleidt tevens de aanvallers van de A-selectie.

Single betting tip headline goes here

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie