Ten Hag prijst Manchester-uitblinker Weghorst

Wout Weghorst stond voor de dertiende keer in de basis van Manchester United sinds zijn overstap. In het FA Cup-duel met West Ham Untied (3-1 winst) was de Nederlander volgens Ten Hag één van de beste van het veld.

Weghorst weet het net niet altijd even gemakkelijk te vinden in het shirt van Manchester United. De 31-jarige spits compenseert het uitblijven van de doelpuntenregen met uitstekend teamspel.

Manchester United won uiteindelijk met redelijk afgetekende cijfers, maar daar zag het lang niet naar uit. De mannen van Ten Hag kwamen in de tweede helft op achterstand tegen The Hammers door een doelpunt van Saïd Benrhama. Een kleine twintig minuten later kwam United door een eigen doelpunt van Nayef Aguerd op gelijke hoogte.

Ten Hag blij met Weghorst-prestaties

Tegen het einde van de reguliere speeltijd veroverde Weghorst de bal en wist hij teamgenoot Alejandro Garnacho te vinden. De achttienjarige buitenspeler, die doorbreekt onder Ten Hag, maakte gebruik van die buitenkans. Diep in de blessuretijd werd door een doelpunt van Fred het ook nog 3-1 voor United.

Na afloop was Ten Hag blij met het optreden van Weghorst. “Ik vond hem één van de beste spelers op het veld”, zei Ten Hag in gesprek met Manchester Evening News.

Bij de goal van Garnacho, die de bal achter de doelman krulde, kreeg Weghorst een officiële assist. “Maar ook bij het derde doelpunt zette Wout goede druk, waardoor er een fout afgedwongen werd en Fred kon scoren.”

De doelpunten blijven voorlopig nog uit, maar dat is niet het enige wat Ten Hag van zijn spits verwacht. “Hij snapt wat er verwacht wordt van hem, werkt hard en helpt het team daarmee vooruit.”