‘Ten Hag opnieuw met megabedrag naar Eredivisie’

Foto: ‘Ten Hag opnieuw met megabedrag naar Eredivisie’

In de afgelopen zomertransferperiode haalde oefenmeester Erik ten Hag drie spelers uit de Eredivisie naar Manchester United: Antony, Lisandro Martínez én Tyrell Malacia. Mogelijk krijgen zij in de winterstop gezelschap van nóg een speler uit de Nederlandse competitie.

Volgens verschillende media denken The Red Devils namelijk nog steeds aan de komst van Cody Gakpo van PSV, vermoedelijk gesterkt door de goede prestaties die de linksbuiten de laatste tijd neerzet in het Philips Stadion, maar óók bij het Nederlands elftal.

Antony boven Gakpo

De 23-jarige vleugelaanvaller was al rond met United, maar dat koos er vervolgens voor om zijn transferbudget (honderd miljoen euro) te spenderen aan de komst van Antony. Gakpo werd vervolgens afgebeld, of zoals hij zelf vertelde: “Manchester United meldde zich al vroeg, daar waren we een beetje op aan het wachten. Het kwam steeds dichterbij en de signalen werden steeds positiever. Dan denk je van, oké, het zou wel eens die kant op kunnen vallen. De hele transferperiode heb ik daar naartoe gewerkt, maar uiteindelijk vervaagde die optie.”

Naar verluidt is Gakpo voor ongeveer 45 miljoen euro op te halen bij PSV. Het is niet duidelijk of het gaat om een afgesproken geldsom óf dat de vraagprijs van de Eindhovenaren nog kan stijgen.

Twee Viertje met Aad

Aad de Mos zei in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl over de PSV’er: “Gakpo is fantastisch bezig. Volgens mij staat hij op zeven goals en acht assists of iets dergelijks in de laatste zes wedstrijden. Dat gaat denk ik een strijd worden tussen Gakpo en Davy Klaassen (voor een basisplek bij Oranje, red.). Maar Gakpo heeft wel één voordeel: hij kan als aanvallende middenvelder spelen. Maar ook op de positie van Depay of de positie van Bergwijn. Daar hebben we hem nog niet gezien, alleen op ‘tien’, maar ik denk dat hij zeker meegaat naar Qatar én van een grote waarde kan zijn voor Van Gaal.”

TIP: Verdien liefst 8 keer je inleg als United van Manchester City wint!

Moet PSV nu meer vragen?

  • Vind ik wel
  • Ik ben bang dat dat niet kan…
616+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie