Ten Hag: “Mijn spelers verdienden het om de FA Cup te winnen”

Foto: Ten Hag: “Mijn spelers verdienden het om de FA Cup te winnen”

Erik ten Hag verloor zaterdag met Manchester United de League Cup-finale tegen het dominante Manchester City. De manager hoopt dat zijn spelers leren van het duel, daarnaast kijkt hij hoopvol naar de toekomst.

Ten Hag wil met spelers lering trekken uit finale

“Wat ik gezegd heb tegen mijn spelers? Toon respect en tegelijkertijd moeten ze het als een motivatie zien voor de volgende keer”, vertelde Ten Hag in een interview met De Telegraaf. “Je moet de pijn van verliezen in je buik voelen en het doet ook pijn. Mijn spelers verdienden het om de FA Cup te winnen, maar je moet het moment wel grijpen. Dat is de volgende stap die wij moeten maken.”

De voormalig trainer van Ajax liet al weten dat The Mancunians zich moeten versterken om volgend seizoen mee te kunnen strijden om de bovenste plaatsen. “Ik heb slechts één plan: dat is om de club en het elftal naar een hoger niveau te brengen. Daar knok ik voor. Ik heb mijn ideeën en ik heb de club al verteld wat we moeten doen om dat voor elkaar te krijgen. Maar ik moet met mijn staf en mijn spelers werken om volgend seizoen beter te zijn.”

Kritiek op De Gea

Doelman David de Gea krijgt de nodige kritiek te verduren, maar Ten Hag lijkt met de Spanjaard door te willen. “Op dit moment wil ik niet praten over kritiek op spelers, omdat we met z’n allen echt een goed seizoen hebben gedraaid. Inclusief David de Gea als keeper. Hij heeft echt een geweldig seizoen achter de rug. We zijn derde geworden, hebben Champions League-voetbal binnen, wonnen een prijs en stonden in nóg een finale. Ik ben echt blij met mijn team.”

“Kijk eens waar we begonnen, denk aan Brentford uit en de grote nederlaag in het Etihad Stadium (6-3 tegen Manchester City). Op Wembley lieten we zien dat onze eerdere overwinning op City geen toevalstreffer was. Een volgende keer kunnen we deze wedstrijd ook winnen”, besloot Ten Hag.

Doet United komend seizoen mee voor de landstitel?

  • Zeker weten!
  • Dat denk ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie