‘Ten Hag klopt opnieuw aan bij Ajax’

Foto: ‘Ten Hag klopt opnieuw aan bij Ajax’

Oefenmeester Erik ten Hag bezorgde Ajax al meer dan 150 miljoen euro na zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA en daar zouden nog wat miljoentjes bij kunnen komen. Volgens Manchester Evening News is de kans namelijk niet gering dat Manchester United in de zomer aanklopt voor Mohammed Kudus.

Volgens journalist Samuel Luckhurst van de bovengenoemde regionale krant is Ten Hag in ieder geval een groot bewonderaar van de kwaliteiten van de Ghanees. Die wordt al langere tijd in de gaten gehouden door allerlei Premier League-partijen, maar United lijkt daar dus één van te zijn. De marktwaarde van de multifunctionele Ajacied wordt op ongeveer twintig miljoen euro geschat, maar in de Johan Cruijff ArenA zal men ongetwijfeld vele malen meer vragen.

Onlangs vertelde Rafael van der Vaart: “Ik zag Kudus voor het eerst tijdens een oefenwedstrijd…” En daarna trof hij de toenmalige td van Ajax, Marc Overmars. “Hij zei: Raf, echt waar. Dit is mijn allerbeste aankoop ooit. Dit gaat honderd miljoen worden. Hij geloofde in hem.”

“Hij heeft het natuurlijk nog niet laten zien, maar hij is ook nog niet echt in zijn kracht opgesteld”, voegde de oud-international van Oranje daaraan toe. “Op het WK (waar Kudus namens Ghana als nummer 10 speelde, red.) hebben we pas gezien wat hij kan. Hij heeft eigenlijk alles wat een voetballer nodig heeft op zijn positie; kracht, snelheid… Dit is de allerbeste speler die Ajax heeft.”

Ajax te min voor Kudus?

Iñaki Williams, teamgenoot van Kudus bij Ghana, zei onlangs over zijn ‘maatje’: “Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden. Hopelijk maakt hij snel de sprong naar een grote club. Hij is een bom, hij is een machine. Ik zie hem wel bij een grote club spelen. Hij heeft veel potentie en een grote marge voor verbetering. Zijn plafond is nog niet in zicht.”

Zie jij hem een megatransfer maken?

  • Ik wel
  • Ik niet
5080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie