‘Ten Hag heeft “Nederlandse Haller” binnen’

Foto: ‘Ten Hag heeft “Nederlandse Haller” binnen’

Wout Weghorst is volgens Fabrizio Romano nu écht onderweg naar Manchester United. Volgens de Italiaanse transferspecialist is er drie miljoen euro betaald om het huurcontract te beëindigen en ligt de weg naar Old Trafford open voor de Nederlandse spits.

Weghorst verscheen enigszins verrassend op de radar van Manchester United. De voorbij weken werden namen als Cody Gakpo en João Felix aan United gelinkt, maar deze spelers tekenden bij Liverpool en Chelsea.

Weghorst wordt voor een half seizoen gehuurd van Burnley, dat uitkomt in de Championship. Huurtransfers zouden op dit moment de enige manier zijn om versterkingen te halen. De familie Glazer, grootaandeelhouder van de club, heeft hun pakket in de verkoop gezet.

Zodoende kwam Weghorst in beeld bij United, dat nog wel op een tegenstribbelend Besiktas stuitte. De Turkse topploeg wilde Weghorst niet laten gaan zonder dat er een vervanger klaar stond.

Over dat laatste is nog niet veel bekend, maar de Turken zijn toch akkoord gegaan met het vertrek van de Nederlandse spits. Weghorst maakte in zestien competitiewedstrijden acht doelpunten voor Besiktas. Ook gaf hij vier assists.

Bij Manchester United wordt de Nederlander de opvolger van de vertrokken Cristiano Ronaldo. Ronaldo vertrok na een lang conflict met trainer Ten Hag, die in Weghorst een spits ziet komen die te vergelijken is met Sébastien Haller. De Ivoriaans international verdiende onder Ten Hag een transfer naar Borussia Dortmund, dus wellicht zit er nog meer in het vat voor Weghorst.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie