Ten Hag: ‘Als we dat halen, voelt dat als ons kampioenschap’

Foto: Ten Hag: ‘Als we dat halen, voelt dat als ons kampioenschap’

Erik ten Hag gaat er in de tweede seizoenshelft met Manchester United alles aan doen om nog minstens één plekje te stijgen op de ranglijst; de top-vier is namelijk het doel, gezien die klassering recht geeft op Champions League-voetbal komend seizoen.

“Het streven van de club is natuurlijk om met Manchester United weer in de Champions League te spelen”, vertelt Ten Hag in een groot interview met Voetbal International. “Als we dat halen, voelt dat als ons kampioenschap. Dat moet altijd het doel zijn, maar hetzelfde geldt voor Chelsea, Arsenal of Spurs. Dus de concurrentie is enorm en wij moeten gaan werken aan een nieuwe succesploeg. Elke dag opnieuw.”

Titel onrealistisch

Uiteraard droomt de Tukker stiekem nog van het landskampioenschap, maar dat lijkt gezien de vorm van Arsenal en ook Manchester City dit seizoen niet realistisch. “We zijn nog niet competitief aan Manchester City op dit moment. Die club zie ik op dit moment nog als een trapje te hoog. Net als Arsenal, dat een superseizoen draait. Maar voor Newcastle United en Tottenham Hotspur hoeven we niet onder te doen.”

“Liverpool verwacht ik helemaal terug en hen zie ik samen met City als de twee te kloppen ploegen in Engeland. Daaronder moeten wij strijden met Chelsea, Newcastle United en Spurs om het ticket voor de Champions League. Ook omdat Arsenal al zo’n eind weg is op de ranglijst”, aldus Ten Hag tot slot.

Gaat United in de top vier eindigen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie