Tadic wil betere Ajax-selectie: “Wisten we van tevoren ook al”

Foto: Tadic wil betere Ajax-selectie: “Wisten we van tevoren ook al”

Dusan Tadic was na afloop van het verloren uitduel met PSV zeer ontevreden over het spel dat Ajax op de mat bracht. De Amsterdammers wisten geen vuist te maken tegen de directe concurrent en gingen met 3-0 onderuit.

Teleurstelling bij Tadic

De resultaten van Ajax zijn al maandenlang wisselend te noemen. Het clubbestuur hoopte met het vertrek van Alfred Schreuder in de technische staf voor verandering te zorgen, maar ook John Heitinga lijkt voorlopig niet in staat te zijn om de situatie om te draaien. Tadic vindt dan ook dat er komende zomer grote dingen moeten veranderen.

De Serviër hint daarbij op de kwaliteiten binnen de selectie. Waar hij in het seizoen 2018/2019 binnenkwam en met Ajax direct de halve finale van de Champions League behaalde, ging het niveau de voorbije jaren drastisch naar beneden. De aanvaller heeft dan ook de hoop dat Ajax flink gaat investeren en kwaliteitsspelers naar de Johan Cruijff Arena haalt.

“Als je maar één wedstrijd wint dan heb je gewoon een betere selectie nodig”, stelt Tadic, die daarmee wijst naar de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV. “Maar goed: dat wisten we van tevoren ook al. Iedereen heeft het eigenlijk erover. Ik wil geen excuses gaan verzinnen. We moeten het gewoon beter doen en dat weten we. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen.”

Zwaar programma Ajax

Ajax wacht de komende weken nog een zwaar programma in de Eredivisie. Na de bekerfinale tegen PSV speelt het nog tegen AZ (thuis), FC Groningen (uit), FC Utrecht (thuis) en FC Twente (uit). De Eindhovenaren beëindigen het competitieseizoen met een uitwedstrijd tegen AZ.

Wint Ajax wel in de finale van de KNVB Beker?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de selectie van Ajax niet goed genoeg?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, het ligt aan andere zaken
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie