Sydney van Hooijdonk doet ‘zijn’ NAC pijn

Foto: Sydney van Hooijdonk doet ‘zijn’ NAC pijn

Eredivisionist sc Heerenveen heeft dinsdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij eerstedivisionist NAC Breda maakten de Friezen ondanks een snelle achterstand geen fout: 1-2. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk maakte het verschil.

Heerenveen schoot in het Rat Verlegh Stadion dramatisch uit de startblokken. Het fanatieke NAC had al meteen op voorsprong kunnen komen, maar een vrije kopkans van Aimé Omgba eindigde in de handen van doelman Xavier Mous. In de zestiende minuut maakte de Bredase formatie alsnog de openingstreffer: Joost van Aken liet zich kinderlijk aftroeven en uiteindelijk kreeg Tom Boere de kans om de bal tegen de touwen te werken.

Heerenveen slaat terug

Rami Al Hajj had tussendoor wel gevaar gesticht namens Heerenveen, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Het elftal van Kees van Wonderen had bovendien de pech dat scheidsrechter Alex Bos een duidelijk gevalletje van vasthouden binnen het strafschopgebied niet constateerde. Vlak voor rust viel de 1-1 alsnog: Van Hooijdonk werkte een voorzet van Rami Kaib tegen de touwen.

Van Hooijdonk sloot met vader Pierre, werkzaam namens NAC, een weddenschap af over de uitkomst van deze wedstrijd. Tijdens de tweede helft besloot de Heerenveen-spits er zelf een schepje bovenop te doen. In de 53ste minuut werkte de Bredenaar zijn tweede treffer van de avond binnen na goed voorbereidend werk van rechtsback Milan van Ewijk.

Heerenveen vergat gedurende de tweede helft keer op keer om de wedstrijd op slot te gooien, waardoor cupfighter NAC in de wedstrijd bleef. De Friese voorsprong bleef echter intact.

Scoreverloop: 1-0 (16′) T. Boere, 1-1 (45′) S. Van Hooijdonk, 1-2 (53′) S. Van Hooijdonk

Scoort Van Hooijdonk ook tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Van Hooijdonk een hoger niveau aan?

  • Ja
  • Nee
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie