Succesvolle seizoen hervatting United: kwartfinales League Cup bereikt

Foto: Succesvolle seizoen hervatting United: kwartfinales League Cup bereikt

Manchester United heeft zich geschaard bij de laatste zestien van de League Cup. De ploeg van Erik ten Hag won bij de hervatting van het seizoen met 2-0 van Burnley.

Bij het treffen op Old Trafford besloot Ten Hag vijf WK-ganger in de basis te zetten. Naast Tyrell Malacia, die geen minuut met Oranje in actie kwam, moesten ook Casemiro, Christian Eriksen, Bruno Fernandes en Marcus Rashford aan de bak. Ook bij Burnley stond er een Nederlandse linksback opgesteld, namelijk Ian Maatsen. Donny van de Beek bleef het gehele duel op de bank bij de thuisclub.

Eriksen brak de ban in de 27ste minuut, nadat Alejandro Garnacho eerder al een opgelegde kans had gemist. Na een lange bal van Fernandes, legde Aaron Wan-Bissaka terug op de Deense middenvelder die van dichtbij het doel trof: 1-0. Burnley kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker. Tot twee keer toe bleek voormalig PEC Zwolle-aanvaller Manuel Benson slordig in de afronding. De United-fans hield even later hun adem in toen doelman Martin Dúbravka helemaal mis zat bij een voorzet. Casemiro kon de bal echter nog net van de lijn halen.

United slaat toe

Twaalf minuten in het tweede bedrijf verdubbelde Rashord de marge voor The Mancunians. Na een fraaie solo rondde de Engels international koeltjes af: 2-0. De ploeg van Vincent Kompany verdiende qua veldspel nog wel de aansluitingstreffer, maar weer bleek het niet effectief in de afronding. Vooral Ashley Barnes had het vizier niet op scherp staan. Zo bleef het bij 2-0, waardoor United naar de kwartfinale van de League Cup gaat. Ten Hag neemt het toernooi uiterst serieus; hij ziet het als dé kans om de prijzendroogte van zes jaar op Old Trafford te doorbreken.

Scoreverloop: 1-0 (27′) C.Eriksen, 2-0 (57′) M.Rashford

Gaat United de League Cup winnen?

  • Sowieso!
  • Denk toch van niet
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie