Sturing en Vitesse in het nauw na nederlaag tegen RKC Waalwijk

Foto: Sturing en Vitesse in het nauw na nederlaag tegen RKC Waalwijk

Edward Sturing heeft op de persconferentie na het verloren duel met RKC Waalwijk (3-1 nederlaag) zijn zorgen uitgesproken. Volgens de oefenmeester wordt het lastig om nog in de Eredivisie te blijven spelen.

Opnieuw een nederlaag voor Vitesse

In een onvervalste degradatiekraker had Vitesse zaterdagavond de mogelijkheid om in te lopen op de directe concurrent RKC Waalwijk. Dat lukt echter niet. RKC Waalwijk kwam via David Min op een voorsprong te staan. Waar Paxten Aaronson in de tweede helft de stand gelijk trok, waren het Reuven Niemeijer en Michiel Kramer die de 3-1 eindstand op het scorebord zetten.

Het betekent dat Vitesse op de zeventiende plaats blijft staan en dat de achterstand op RKC Waalwijk is vergroot tot 5 punten. Met nog 9 speelronden voor de boeg, en daarbij wedstrijden tegen AZ (uit), PSV (uit) en Ajax (thuis) op het programma, lijkt het een vrijwel onmogelijke opgave te worden om de achterstand goed te maken.

Sturing vreest voor degradatie

Sturing vreest ook voor het ergste. “Ik wil het nog niet onder ogen zien. Ik wil door blijven knokken. Aan de voorkant wist ik dat het zou kunnen gebeuren. Ik heb zelf de keuze gemaakt en ben ingestapt op het moment dat we achttiende stonden, dus ik wist dat degradatie een mogelijkheid zou kunnen zijn”, zo vertelt hij aan de aanwezige pers.

“Als je wint, laad je daarmee de accu op. Als je heel lang niet meer hebt gewonnen, dan wordt de accu niet meer opgeladen. Je wordt qua energie leeg getrokken, maar je moet jezelf toch weer oprichten en weer met die groep aan de slag. We moeten tot het einde blijven knokken en ervoor gaan.” Volgende week wacht Almere City FC. “We geven pas op als het echt niet meer kan, dat we erin blijven. Maar de situatie wordt wél steeds lastiger.”

Gaat Vitesse degraderen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie