Strijdbare Taylor: ‘Ajax moet toeslaan bij misstap Feyenoord’

Foto: Strijdbare Taylor: ‘Ajax moet toeslaan bij misstap Feyenoord’

Kenneth Taylor beleefde één van zijn slechtste weken in zijn nog prille voetbalcarrière. De Ajax-middenvelder zag zijn ploeg verliezen van koploper Feyenoord en werd tot overmaat van ramp tegen Frankrijk al in de eerste helft gewisseld door Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Ondanks de slechte week is Taylor niet van plan om bij de pakken neer te zitten en gelooft hij nog in een titel voor Ajax.

Feyenoord deelt tik uit

In een interview met De Telegraaf geeft Taylor aan dat de nederlaag tegen Feyenoord wel een flinke tik betekende. “Die kwam wel keihard aan, ja. We hebben nog acht wedstrijden te gaan en het enige dat we kunnen doen, is die allemaal winnen.”

Ondanks het verschil van zes punten wil Taylor de strijd om de landstitel nog niet opgeven. “Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd. Dat besef leeft heel erg in de spelersgroep. We mogen nooit in de situatie komen dat Feyenoord punten verspeelt en dat wij dat ook doen. Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan.”

Taylor heeft dan ook gemengde gevoelens over het huidige seizoen en zijn eigen prestaties. “Dat is een beetje dubbel. Tweede staan is niet wat we willen. Daartegenover staat dat ik veel heb gespeeld, goals heb gemaakt en ik me goed heb ontwikkeld. Ik weet dat ik een betere speler ben geworden.”

Ajax heeft wat recht te zetten

Wil Ajax in het spoor blijven van Feyenoord, dan moet er wel worden gewonnen van Go Ahead Eagles. Een tegenstander die de laatste ontmoetingen zeer taai bleek. Taylor heeft echter vertrouwen in een goede afloop. “Go Ahead Eagles-uit is niet makkelijk. Maar ik heb het gevoel dat iedereen bij Ajax erop is gebrand iets recht te zetten. Bovendien moeten we winnen om kans te blijven maken op de titel. Het enige dat wij kunnen doen, is alles winnen en hopen dat Feyenoord morst.”

Scoort Taylor tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Koeman Taylor volgende keer niet meer oproepen voor Oranje?

  • Ja, lekker thuis laten
  • Nee, gewoon weer oproepen
523+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie