‘Stoelendans bij Feyenoord’

Foto: ‘Stoelendans bij Feyenoord’

Feyenoord is de koploper in de Eredivisie. De Rotterdammers staan twee punten los op AZ, waardoor puntverlies ook meteen kan betekenen dat er afscheid genomen wordt van de koppositie. Volgens Wim Kieft is er nog steeds genoeg werk aan de winkel voor Slot.

Feyenoord neemt het dit weekend op tegen PSV. De koppositie, en vooral een voorsprong van vijf punten op de Eindhovenaren, zorgt voor blije gezichten in Rotterdam en omstreken.

Misschien iets te blij? “Vreemd als je beseft dat ze maar twee punten voorstaan op AZ, vier op PSV en vijf op Ajax. Daarbij liet Feyenoord met een gelijkspel tegen Ajax en FC Twente vier punten liggen. Terwijl de ploeg beide keren de bovenliggende partij was”, stelt Kieft in De Telegraaf.

Het zit Feyenoord daarin niet tegen, maar ook zeker niet altijd mee. “Hoewel de puntenverschillen nog klein zijn, biedt het voetbal dat Feyenoord speelt houvast. In Enschede bleven ze vrij simpel overeind en werden ze genaaid omdat Allard Lindhout een glaszuivere strafschop wegwuift.”

Feyenoord nog niet op z’n best

Dat Slot blijft puzzelen met zijn opstelling, zegt Kieft dat er nog genoeg te winnen valt bij de Rotterdammers. “‘Defensief heeft Slot het goed voor elkaar, de backs zijn prima en Mats Wieffer doet het prima op het middenveld. Tegelijk is het niet voor niets dat Feyenoord op de laatste transferdag Ramiz Zerrouki nog wilde strikken. Voorin is Feyenoord kwetsbaar en dat deed ze de das om tegen FC Twente, Ajax en eerder dit jaar FC Utrecht.”

Vooral in de voorhoede is het nog een stoelendans. “Niet voor niets kiest Slot bijna iedere wedstrijd voor een andere bezetting op de vleugels. Hij twijfelt. Van Alireza Jahanbakhsh weet je nooit of hij levert, Javairo Dilrosun laat te weinig zien en Igor Paixao doet het aardig, maar is weinig constant. Voor de spitspositie geldt hetzelfde.”

Go Ahead Eagles
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 april 2023 07:04.

Heeft Kieft een punt?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie