Stewart legt uit: ‘Optie tot koop bij Bella-Kotchap was zinloos’

Foto: Stewart legt uit: ‘Optie tot koop bij Bella-Kotchap was zinloos’

PSV versterkte zich op Deadline Day nog met Armel Bella-Kotchap, die wordt gehuurd van Southampton. De tweevoudig Duits international wordt in Engeland gezien als een stuntaanwinst voor de Eindhovenaren.

PSV-directeur speelt open kaart over clausules rond huurlingen

Meer dan een ‘kale’ huur was dan ook niet haalbaar, vertelt directeur Earnest Stewart in het Eindhovens Dagblad. “Bij Armel Bella-Kotchap had een koopoptie gekund, maar die optie hadden wij nooit kunnen betalen. Dan is het zinloos en daarom hebben we deze niet opgenomen. Verder willen we bij contracten de regie houden. Liever geen clausules waardoor wij niet aan het stuur zitten, al kun je nooit nooit zeggen omdat er in onderhandelingen afspraken gemaakt kunnen worden.”

“Bij Sergiño Dest en Malik Tillman gaat het om haalbare opties. Huren wil je altijd graag met een optie tot koop doen om controle houden dat je een speler binnen kunt houden.” Volgens de laatste geluiden bedragen de koopopties bij Dest en Tillman allebei ongeveer tien miljoen euro.

Bakayoko

Verder wordt aan Stewart gevraagd ‘of het niet verleidelijk was om Bakayoko voor veertig miljoen te verkopen?’ “Hij was niet te koop. Uiteindelijk komen dan bedragen op tafel, ook van Brentford inderdaad. Het ene bod was wat hoger dan het andere. Johan was ook niet van plan om te gaan.”

“Dat er nu in combinatie met Hirving Lozano veel spelers zijn? Dat vind ik niet. Wij gaan straks heel veel wedstrijden spelen. Als ik robots zou kunnen kopen die altijd fit zijn en niet geschorst raken, hoef je maar elf mensen in je selectie te hebben. Dat bestaat dus niet. Daarom hebben we Ricardo Pepi ook gekocht. Luuk de Jong is vorig jaar een aantal wedstrijden niet beschikbaar geweest en als je dan een aantal wedstrijden met je handen in het haar zit, dat wil je niet”, aldus Stewart tot slot.

Gaat Bella-Kotchap slagen bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie