Steijn doet opmerkelijke Ajax-onthulling: “Niet eens kennisgemaakt”

Foto: Steijn doet opmerkelijke Ajax-onthulling: “Niet eens kennisgemaakt”

Maurice Steijn heeft onthult in het Ziggo Sport-programma Rondo dat hij tijdens zijn periode geen kennis heeft gemaakt met de leden van de raad van commissarissen. Ook had de oefenmeester al snel het idee dat hij een gedeelte van de spelersgroep niet meer voor zich kon winnen.

Rvc Ajax liet Steijn links liggen

Steijn werd mede door Edwin van der Sar aangetrokken, die niet veel later zijn taken neerlegde bij Ajax. Aan tafel bij de talkshow vertelt Steijn niet met de overige directieleden te hebben gesproken. “De man die mij had aangesteld was weg door gezondheidsredenen. Van de RvC heb ik niemand gesproken. Één iemand heel even langs de zijlijn, maar verder heb ik niemand van de RvC gesproken. Niet eens kennisgemaakt.”

Ajax klom na het vertrek van Steijn naar de vijfde plek, maar de oefenmeester weer niet of hem dat uiteindelijk ook gelukt was als hij er nog gezeten had. “Toen John (van ‘t Schip, red.) kwam, bracht dat ook wat nieuws. John stond helemaal blanco in die spelers die gehaald waren. Ik had niet meer het gevoel dat ik die spelers voor me kon winnen. Als coach voel je dat het niet jouw spelers zijn. Je voelt dat zij verbitterd zijn dat hun technisch directeur het veld moest ruimen en ik er nog zat. Dat non-verbale.”

Dat Steijn niet op alle spelers meer kon rekenen werd hem duidelijk tijdens het verloren uitduel met FC Utrecht. “De manier waarop we de doelpunten tegenkregen, de manier waarop er niet werd meegelopen en geen corners werden gedekt. Dan voel je dat het niet gaat werken.”

Heeft Steijn te weinig steun gehad bij Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, mag de hand ook wel in eigen boezem steken
754+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie