Sparta direct actief op de transfermarkt: “Je moet er bovenop zitten”

Foto: Sparta direct actief op de transfermarkt: “Je moet er bovenop zitten”

Nog voordat de winterse transferperiode officieel begon deed Sparta al twee keer in korte tijd zaken. Mica Pinto werd opgehaald bij Fortuna Sittard, terwijl Patrick Joosten op huurbasis overkwam van FC Utrecht.

Sparta had de aanvaller al langer op het lijstje staan, bevestigt technisch directeur Henk van Stee. “We zijn al een aantal maanden met Patrick Joosten bezig. Ik heb al eerder gesprekken gevoerd met FC Utrecht, toen was het onhaalbaar. In die zin dat FC Utrecht hem niet wilde laten gaan. Op het moment dat het ging spelen, moet je erbovenop zitten. Dat is nu gelukt”, legt Van Stee uit in gesprek met RTV Rijnmond.

Na de huurovereenkomst ziet Van Stee mogelijkheden om Joosten definitief Spartaan te maken. “FC Utrecht heeft een optie van een jaar op zijn huidige contract dat deze zomer afloopt. Zij gaan die optie lichten. Maar wellicht aan het einde van het seizoen, als wij erg tevreden zijn en Patrick Joosten is erg tevreden, bestaat er een kans dat wij hem gaan kopen.”

Met het binnenhalen van Mica Pinto heeft Sparta eindelijk de lang gekoesterde linksback die de club zocht. Het aantrekken van de Portugees heeft volgens Van Stee echter niks te maken met de kwaliteiten van de huidige linksback Lassana Faye. “Het was dit seizoen een probleem dat we iedere positie dubbel bezet hebben, behalve de linksback positie. Dat betekend niet dat we ontevreden zijn over Lassana Faye, want we hebben met hem 23 punten gehaald. We hebben alleen geluk gehad met schorsingen en blessures. Dan is het prettig dat je een bredere selectie krijgt, en dus wat meer concurrentie.”

Goed gehandeld door Sparta?

  • Ja, zeker
  • Nog maar even afwachten
83+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie