Spaanse media: ‘Frenkie de Jong slachtoffer van experiment’

Foto: Spaanse media: ‘Frenkie de Jong slachtoffer van experiment’

FC Barcelona won gisteren met 0-1 van Atlético Madrid. Een knappe zege, al helemaal omdat spits Robert Lewandowski ontbrak door een schorsing.

Trainer Xavi Hernández paste daarom zijn formatie aan en koos voor een spitsenduo Ansu Fati – Ousmane Dembélé. Dat pakte heel goed uit. Zo schrijft Marca over de opgeleefde Dembélé: “De mug steekt weer. Bij afwezigheid van Lewandowski is het de vraag wie de doelpunten gaat maken voor Barça. Die taak werd nu overgenomen door Dembélé. En met de aanstaande schorsing van Ferran Torres en de onherkenbare Ansu Fati lijkt het erop dat Dembélé aanvallend de kar moet blijven trekken.”

Het medium AS ziet in Barcelona ‘een koploper die weet wat lijden is’. “Een geniale ingeving van Pedri zorgde ervoor dat Dembélé de score kon openen. Maar als je naar de wedstrijd hebt gekeken, snap je waarom beide teams niet meer in de top van Europa meedraaien. Barça stootte talloze keren het hoofd in wedstrijden waarin ze dominant waren, maar heeft geleerd te lijden.”

Frenkie de Jong ‘geslachtofferd’

Al met al ‘is het experiment van Xavi geslaagd’, al was Frenkie de Jong er misschien wel de dupe van. Hij werd na een uur spelen vervangen door Franck Kessié. “Frenkie hielp Busquets in verdedigend opzicht, maar kon aanvallend weinig brengen en startte niet goed in de tweede helft.” El Mundo Deportivo schrijft tot slot over de dribbelkont uit Arkel: “Hij kon Barcelona geen creatieve boost geven en betaalde de prijs toen Barça de controle over de wedstrijd verloor.”

Wordt Barcelona kampioen van Spanje?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frenkie moet komende zomer een transfer maken

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie