Spaans OM opent vooronderzoek naar transfer Jasper Cillessen

Foto: Spaans OM opent vooronderzoek naar transfer Jasper Cillessen

Er blijft zich maar slecht nieuws vanuit Spanje opstapelen voor Jasper Cillessen. Naast de zaak rondom zijn ex-vriendin, die achter werd gelaten met een kindje toen de doelman zelf ‘vluchtte’ terug naar NEC, is het Spaans Openbaar Ministerie nu een vooronderzoek gestart naar een transfer van Cillessen van FC Barcelona naar Valencia.

Openbaar MInisterie Spanje opent onderzoek naar transfer Jasper Cillessen

In 2019 ruilde Cillessen van club met de Braziliaanse goalie Neto. Valencia legde daar 35 miljoen euro bij, waar Barça op zijn beurt 26 miljoen euro voor Neto betaalde. Laatstgenoemde speelt tegenwoordig overigens voor Bournemouth in de Premier League.

Het OM gaat onderzoeken of er bij deze verkapte ruildeal mogelijk fraude is gepleegd door Barça en/of Valencia. Het zou kunnen dat er hoge transfersommen genoteerd zijn om hun financiële situatie veel rooskleuriger over te laten komen dan het werkelijk is.

Onrust in Valencia

Het onderzoek kwam van de grond na een aanklacht van Miguel Zorío, de ex-vicevoorzitter van Valencia, die naar verluidt de huidige topman Peter LIm ten val wil brengen in de Sinaasappelstad. Ook voorzitter Layhoon Chan, ex-voorzitter Amadeo Salvo en spelersmakelaar Jorge Mendes zouden potentiële ‘slachtoffers’ zijn in deze zaak.

Zorío rept in zijn aanklacht over ‘bedrijfsmisdaden, valse boekhouding, oneerlijk bestuur, corruptie tussen individuen en tegen de clubkas’, zo maakt Voetbal International op uit de Spaanse berichtgeving.

Denk jij dat hier fraude is gepleegd?

  • Ja
  • Nee
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie