Spaan looft ‘leider’ Berghuis en fileert ‘kwakzalver’ Leenders

Foto: Spaan looft ‘leider’ Berghuis en fileert ‘kwakzalver’ Leenders

Henk Spaan was zondag niet onder de indruk van het veldspel van Steven Berghuis, maar zag hem buiten de lijnen wel als een echte leider acteren. Daarnaast heeft Spaan de nodige kritiek op performance coach Joost Leenders, die afgelopen donderdag voor een hoop onrust zorgde bij Ajax. Leenders had een gesprek met de spelersgroep over onder meer het aanblijven van de technische staf, waarbij het grote gros aangaf het vertrouwen te hebben opgezegd.

Spaan concludeerde in zijn column in Het Parool dat Berghuis op het veld niet kon imponeren. “Hij stuitte op Mats Wieffer, in topvorm en dat was Berghuis niet.” Wel nam de voetbaljournalist zijn pet af voor het interview dat Berghuis na afloop van het duel gaf. “Hij nam als persoonlijkheid talloze mensen voor zich in door na afloop van de wedstrijd, als slachtoffer van intimidatie, een verklaring af te leggen die door merg en been ging.”

Kwakzalver Leenders

Spaan wijst vervolgens met een beschuldigende vinger richting Leenders. “We zagen een geboren leider staan die echt geen hbo’er als Joost Leenders nodig heeft om psychisch te overleven. Het schijnt dat Leenders bij Ajax in dienst is als performance coach. Over zichzelf zegt hij dit. Mijn expertise: direct naar de kern, relativeren, focus op prestatie. Aan dit soort nietszeggende braaktaal herken je de kwakzalver.”

De voetbaljournalist heeft dan ook niks op met Leenders en vindt dat er niet te zwaar getild moet worden aan het gesprek dat de performance coach had met de spelersgroep van Ajax. “Leenders vroeg aan de kleedkamer wie er ontevreden was over de staf. Men stak massaal de hand op. Wat mij benieuwt, is het bullshit-uurtarief dat Leenders heeft gedeclareerd.”

Wint Ajax met 5-0 van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij het eens met Spaan?

  • Ja, slaat de spijker op zijn kop
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie