Sneijder ‘corrigeert’ Van Gaal over Blind-rol

Foto: Sneijder ‘corrigeert’ Van Gaal over Blind-rol

Wesley Sneijder heeft bedenkingen bij de waarschijnlijke opstelling van het Nederlands elftal. Vooral de mogelijke rol van Daley Blind bevalt de recordinternational van Oranje niet.

In Veronica Offside sprak Sneijder zich vrijdagavond uit over de rol van de Ajax-verdediger. “Ik heb gelezen dat Aké waarschijnlijk naast Van Dijk speelt, maar als je Blind toch opstelt, stel hem dan op naast Van Dijk. Dan kan hij, in samenwerking met Berghuis en De Jong, de opbouw door de as verzorgen.”

De voetbalanalist denkt dat Tyrell Malacia, die sinds de zomer voor Manchester United speelt, de ideale linksback is voor Oranje. “Malacia heeft aan de zijkant veel vermogen om zowel naar voren te gaan als in de omschakeling weer terug te zijn.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Daar voegt Sneijder aan toe:In de as heb je back-up van Van Dijk en Timber. Als hij aan de zijkant weg is en daar gevaar vandaan komt, dan krijg je altijd aansluiting vanuit de as en dan kan het gevaarlijk worden. Daarom zeg ik: als je toch kiest voor Blind, zet hem dan in de as.”

40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie