SN-elftal van het jaar: Feyenoord hofleverancier, Lozano grote ster

Foto: SN-elftal van het jaar: Feyenoord hofleverancier, Lozano grote ster

Het kalenderjaar 2017 is bijna ten einde en dus is het tijd om de balans op te maken. Voor SoccerNews.nl een mooi moment om een jaarelftal samen te stellen met spelers die in dit jaar, al dan niet volledig, uitkwamen in de Eredivisie. Landskampioen Feyenoord mag zich ondanks de sportieve terugval hofleverancier noemen.

André Onana (Ajax) – FC Barcelona maakte bijna anderhalf jaar geleden de komst van Jasper Cillessen wereldkundig. Ajax besloot het ontvangen geldbedrag niet te spenderen aan een dure doelman, maar schoof Onana door. De Kameroener viel na een moeizame start al snel in positieve zin op en pakte in 2017 de nodige punten voor de Amsterdammers.

Santiago Arias (PSV) – PSV gaf linksback Jetro Willems afgelopen zomer de kans om naar Duitsland te verkassen. Een transfer van rechtsback Arias lag eveneens in de lijn der verwachting, maar ondanks een aantal speculaties bleef het uiteindelijk stil. PSV-fans kunnen dus nog even genieten van de Colombiaan, die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat.

Davinson Sánchez (Ajax) – Ajax telde in 2016 een miljoenenbedrag neer voor Sánchez. In sneltreinvaart begreep Nederland waarom, want de Colombiaanse verdediger groeide uit tot een rots in de branding. Helaas bleek Sánchez in augustus niet te behouden toen Tottenham Hotspur met een veelvoud aan de deur rammelde.

Eric Botteghin (Feyenoord) – 4-3-3 blijft een populair systeem in Nederland, maar met deze Zuid-Amerikaanse invloed moet een drietal achterin ook volstaan. Botteghin maakt deze verdediging compleet. De Braziliaan staat synoniem voor degelijkheid en betrouwbaarheid. Helaas gooide een knieblessure roet in het eten.

Karim El Ahmadi (Feyenoord) – El Ahmadi zal het jaar 2017 niet snel meer overtreffen. De middenvelder werd landskampioen met Feyenoord, nam in de zomer de aanvoerdersband over van Dirk Kuyt, veroverde een WK-ticket met Marokko en werd zelfs genomineerd als Afrikaans voetballer van het jaar. Chapeau!

Davy Klaassen (Ajax) – Klaassen verliet Ajax in 2017 voor Everton zonder nieuwe trofee op zijn erelijst. Geen ideaal afscheid, maar na zo’n productief seizoen mag de middenvelder natuurlijk niet ontbreken in het jaarelftal. Hopelijk weet Klaassen in het nieuwe jaar het voetbalgeluk te hervinden.

Marco van Ginkel (PSV) – Van Ginkel keerde begin 2017 als Chelsea-huurling terug in Eindhoven. De middenvelder is uitgegroeid tot een onmisbare schakel bij PSV. Niet alleen draagt hij de aanvoerdersband, maar vooral zijn productiviteit is bijzonder te noemen. Van Ginkel is onderhand zelfs kandidaat voor de topscorerstitel…

Steven Berghuis (Feyenoord) – Berghuis leverde financieel fors in om zijn overgang naar Feyenoord te realiseren. Als huurling had de buitenspeler vervolgens een enorm aandeel in het eerste kampioenschap voor de club sinds 1999 en zelfs tijdens de dip na de zomerstop bleef hij een behoorlijk niveau halen. Vooral zijn productie valt op.

Alireza Jahanbaksh (AZ) – De traditionele topdrie domineert het jaarelftal, ook al dienden verschillende smaakmakers van Eredivisie-clubs zich aan. De meesten doorstonden de laatste schifting niet, maar Jahanbaksh heeft wél een plekje verdiend in 2017. AZ heeft in 2017 tenslotte veel te danken aan de Iraniër.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord) – Velen hadden in 2017 de definitieve doorbraak van Kasper Dolberg verwacht, maar het is zijn landgenoot Jörgensen die in onze ogen de beste indruk heeft gemaakt als spits in de Eredivisie. Zijn aandeel in het kampioenschap is onmiskenbaar en zijn tijdelijke afwezigheid dit seizoen zorgde direct voor problemen.

Hirving Lozano (PSV) – In de zomerstop wist PSV de komst van Lozano af te ronden. In Europees verband kon de Mexicaan nog geen stempel drukken, maar vanaf het eerste competitieduel stond het Eindhovense publiek al voor hem op de banken. Eigenlijk is het nu al de vraag wanneer hij naar een Europese topcompetitie verkast gezien de geruchten rond zijn persoontje. Wat ons betreft dé ster van het elftal.

Trainer: Erik ten Hag (FC Utrecht) – Ten Hag is wat ons betreft de juiste man om dit elftal te coachen, al had Peter Bosz hier evenmin misstaan. Waarom de beoogde trainer van Ajax? Hij heeft aangetoond dat je ook op een niet-Nederlandse manier uitstekend kunt presteren in een tijd waarin we innovatiever moeten worden. Zenit Sint-Petersburg had niet voor niets veel moeite met FC Utrecht.

Welke veldspeler maakte de beste indruk in 2017?

  • Arias
  • Sánchez
  • Botteghin
  • El Ahmadi
  • Klaassen
  • Van Ginkel
  • Berghuis
  • Jahanbaksh
  • Jörgensen
  • Lozano
1103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
58+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
142+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
51+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
453+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
56+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
227+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
444+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
214+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
406+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
128+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
448+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
263+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
213+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
564+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
61+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
112+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie