Slot spreekt zich uit over Klassieker-maatregel

Foto: Slot spreekt zich uit over Klassieker-maatregel

Over ruim een week staat De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Tijdens het topduel zullen er veiligheidsnetten gespannen worden, om zo te voorkomen dat Feyenoord-supporters vuurwerk of andere attributen het veld op kunnen gooien. Feyenoord-trainer Arne Slot sprak zich gisteren na afloop van het bekerduel tegen PEC-Zwolle uit over de aangekondigde maatregelen.

Slot vertelde op de persconferentie na afloop van het bekerduel de maatregel te betreuren. “Het is voor ons heel jammer dat deze maatregel genomen moet worden, maar ik denk wel dat het een goede maatregel is.” De oefenmeester ziet echter liever dat het ook anders kan en zou het mooi vinden als ook Ajax-supporters weer welkom zijn.

Ajax-publiek terug

“Laten we hopen dat het goed gaat en dat we ooit weer terug kunnen keren naar de tijd dat het uitpubliek erbij kan zijn”, stelde Slot. Daarbij hoopt de oefenmeester dat dit de eerste aanzet is naar de terugkeer naar een wedstrijd tegen Ajax waarbij ook uitpubliek aanwezig is. “Als dit dat de eerste stap is om te voorkomen dat er ongeregeldheden zijn, dan kunnen we misschien weer op gaan bouwen naar hoe het vroeger was.”

Voordat beide topclubs elkaar treffen speelt Ajax zaterdag eerst het topduel tegen FC Twente, terwijl Feyenoord een dag later speelt tegen het geplaagde FC Groningen. De Rotterdammers hebben momenteel een voorsprong van drie punten op de Amsterdammers.

Euroborg

Eredivisie

15 januari 2023

16:45

FC Groningen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Begrijp jij de maatregel?

  • Ja, logisch dat ze dat doen
  • Nee, moeten ze maar beter fouilleren
  • Nee, belachelijke maatregel
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie