Slot kan Tottenham-dromen werkelijkheid maken

Foto: Slot kan Tottenham-dromen werkelijkheid maken

Arne Slot lijkt de fans favorite als nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. De Engelse topclub zoekt een opvolger voor de ontslagen Antonio Conte, die ondanks een vierde plek in de Premier League moest vertrekken. Voorlopig neemt Cristian Stellini het stokje van de heetgebakerde Italiaan over. Arne Slot coacht zich met Feyenoord in de picture en zou op lange termijn de touwen in handen kunnen krijgen. Is Slot de ideale Spurs-trainer of zijn er andere trainers meer geschikt?

De Spurs-concurrenten voor Arne Slot

In de Engelse media klinkt de naam van Mauricio Pochettino het vaakst als mogelijke nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. Dat is allerminst vreemd, want de Argentijn was tussen 2014 en 2019 zeer geliefd bij de club. Zowel de spelers als het bestuur liepen met de oefenmeester weg door de manier waarop hij wilde voetballen.

Waar in die jaren in Engeland meerdere clubs kozen voor een defensievere speelstijl, vond Pochettino het voornamelijk belangrijk om het publiek te vermaken en altijd de intentie te hebben om vooruit te spelen. Het enige nadeel voor Tottenham Hotspur was echter dat deze manier van voetballen in die jaren geen prijzen opleverde, al kwam het in 2019 wel in de finale van de Champions League terecht.

Volgens (onder andere) The Telegraph Brendan Rodgers zou in beeld zijn om de vacante positie op te vullen. De manager van Leicester City wees Tottenham in het verleden al een keer af; destijds vertrok de manager naar Liverpool. Na het ontslag op Anfield ging Rodgers aan de slag bij Celtic, waarna hij bij Leicester City tekende. Voor grote verrassingen zorgde hij nog niet.

Er staan volgens de Engelse media meer namen op de lijst van Spurs. Julian Nagelsmann is nog maar net uit zijn functie bij Bayern gewipt, of hij wordt al in verband gebracht met de volgende trainersjob. Ook Roberto De Zerbi (Brighton) zou op de lijst staan. Bij de fans op social media staat ook Arne Slot er goed op in Engeland.

Outsider Slot

De geboren Bergentheimer liet de laatste jaren in Nederland zien dat hij een potentiële toptrainer is. Zo lag hij met AZ al eens op koers om het kampioenschap te pakken, maar zat de coronastop dat destijds in de weg, terwijl hij zich bij Feyenoord ontwikkelde tot een wondertrainer. Waar hij vorig seizoen in de finale van de Conference League stond, is hij dit voetbaljaar dichtbij de Nederlandse dubbel en staat hij in de kwartfinale van de Europa League.

Dat zijn zaken die de fans van Tottenham lang niet hebben meegemaakt, dus daar worden ze logischerwijs enthusiast van. Daarnaast heeft Tottenham met spelers als Arnout Danjuma (op dit moment gehuurd van Villarreal, red.), Steven Bergwijn, Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Rafael van der Vaart altijd een sterke connectie gehad met de Eredivisie en het verzorgde spel dat Nederlandse teams over het algemeen spelen. Dat toont zich niet alleen in de spelers: Martin Jol was tussen 2004 en 2007 hoofdtrainer op White Heart Lane.

Onder Pochettino was het een feestje op het veld, maar was er nog steeds een prijzendroogte. Met trainers als José Mourinho en Conte koos Tottenham Hotspur de afgelopen jaren voor een meer defensievere aanpak. Dat leverde net zoveel prijzen op als het aanvallende spel, maar een stuk minder blije fans, spelers en voorzitter. Slot kan het spel waar de fans zo enthousiast over waren, laten terugkeren bij Tottenham.

Na dit seizoen zal blijken of er na een landskampioenschap en/of Champions League-voetbal nog steeds reden tot Slots prijzenhonger is. Aan alles is dit seizoen te merken dat de trainer toe is aan de volgende stap in zijn loopbaan. Het uitduel van ruim een week geleden tegen Ajax (2-3 overwinning) was daarbij het ultieme voorbeeld.

Waar de Amsterdammers vlak voor rust op een 2-1 voorsprong kwamen te staan, drukte hij in de rust tactisch zijn stempel op het elftal en zag hij Feyenoord een groot gedeelte van de tweede helft domineren. Zo waren er eveneens andere momenten tijdens dit seizoen waarbij Slot in staat was om precies het juiste te doen om zijn team naar een overwinning te leiden. Daarnaast wint Feyenoord dit seizoen veel wedstrijden in de laatste fase van de wedstrijd en heeft de trainer altijd zijn woordje klaar in de pers, wat in Engeland ook niet onbelangrijk is.

Op voetbalgebied zou Slot in Londen zijn Feyenoord-lijn door te trekken. Aangezien Tottenham net als Feyenoord graag verzorgd voetbal speelt, kan aanvallen maar ook weet hoe het van omschakelmomenten profiteert, is er in de basis ook een selectie aanwezig waarmee Slot kan werken. Mocht Slot naar Tottenham verkassen, zal hij moeten hopen op een langer verblijf van Harry Kane. De captain wordt zo’n beetje elke zomer na een prijs-loos Tottenham-jaar in verband wordt gebracht met een vertrek. Met de stormachtige ontwikkeling van Santiago Giménez laat Slot bij Feyenoord al zien dat hij weet hoe hij een sterke(re) spits op zijn wenken bedient.

De conclusie is daarmee duidelijk: Slot en Tottenham Hotspur hebben gezamenlijk de potentie om zeer succesvol te zijn. Misschien zelfs eindelijk een prijs winnen. De Spurs hebben alles te bieden om het met de trainer terug te gaan naar de manier van spelen waarmee Pochettino zich geliefd maakte. Dat de Argentijnse coach na sinds zijn vertrek bij PSG werkeloos thuis zit, kan in het nadeel van Slot werken (of in het voordeel van Feyenoord).

Wil Tottenham een bewezen topclubtrainer die zich met aanvallend voetbal onderscheidt, kom je uit twee extra namen: Slot en Nagelsmann. Het feit dat Slot bezig aan een succesvol seizoen en er twee toptrainers beschikbaar zijn, kan een snelle aanstelling mogelijk maken. Aan de andere kant heeft de club met Cristian Stellini die tijdelijke optie al in huis.

Waaien de beelden van een volle Coolsingel over naar Engeland en/of zien de Tottenham-fans in de Londense pubs Feyenoord winnen van AS Roma, zal de roep om Slot in ieder geval niet minder worden.

Zou Slot geschikt zijn voor de functie bij Tottenham Hotspur?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat komt nog te vroeg
  • Nee, andere opties zijn beter
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
84+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
193+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
68+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
19+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
599+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
66+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
254+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
521+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
283+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
441+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
139+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
100+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
467+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
283+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
230+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
577+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
66+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
114+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie