Slot lachte om ‘SlotOut’-hashtag

Foto: Slot lachte om ‘SlotOut’-hashtag

Arne Slot is met Feyenoord de trotse koploper van de Eredivisie. De trainer van de Rotterdammers was de laatste die verwachtte dat Feyenoord eerste zou staan na de eerste helft van het seizoen. Helemaal met al die transfers.

De trainer geeft in gesprek met ESPN zijn team een rapportcijfer. “Qua resultaat hoog, ik denk wel een acht. Qua spel verdienen ze ook wel een hoog cijfer, zeker omdat er 15 nieuwe jongens zijn van de 21. Maar de liefhebber in mij zou graag zien dat we qua veldspel nog wat hoger zouden scoren.”

Het spel van de Rotterdammers leverde Slot op een gegeven moment zelfs kritiek op. “Het is maar heel mondjesmaat bij mij terechtgekomen. Als het massaler was geweest, dan is het goed bij mij weggehouden.”

Feyenoord

Er kwam zelfs een hashtag om Slot te laten ontslaan. “Dat vind ik lachwekkend, dat durf ik wel te zeggen. Maar dat is ook de nieuwe realiteit. Als trainer weet je dat wanneer je een of twee keer niet wint, dat er kritiek komt. Maar op basis van wat ik bij Feyenoord tot nu toe heb laten zien vind ik de hashtag SlotOut na een of twee wedstrijden wat aan de vroege kant. Kritiek op een speler of trainer, dat mag vijf minuten na iedere wedstrijd, want dat is onderdeel van de voetballerij.”

Vorig seizoen was Slot nog uiterst succesvol in de Conference League, waar Feyenoord de finale verloor van AS Roma. “Dat probeer ik zoveel mogelijk uit m’n gedachten te verdringen. Ik heb de finale ook niet teruggezien. Wellicht is dat niet zo slim, want er kunnen ook leermomenten inzitten. Maar dan zal dat leermoment nog even moeten wachten.”

Slot kijkt nog steeds met een goed gevoel terug op die wedstrijd en de hele Conference League-campagne van vorig seizoen. “Het is geweldig geweest om een finale te halen, maar er is ook niets zo pijnlijk als een finale te verliezen. Het is een finale, dan wint niet altijd de beste ploeg. Dat hebben we ook op het WK gezien. Geluk en pech spelen een rol.”

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 april 2024 21:48.

Gaat Feyenoord kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie