Slot kondigt gesprek met Kökçü aan: ‘Mentaal kan hij een stapje maken’

Foto: Slot kondigt gesprek met Kökçü aan: ‘Mentaal kan hij een stapje maken’

Orkun Kökçü kent misschien wel zijn beste seizoen tot nu toe, maar trainer Arne Slot denkt dat de Turkse captain van Feyenoord nóg beter kan. Vooral in mentaal opzicht.

Nadat Slot vandaag de vraag kreeg of hij in Kökçü steeds meer een leider in zijn groep ziet die ‘sociaal steeds beter overkomt’, vertelt de trainer dat hij morgen met hem in gesprek gaat. “Orkun heeft zich op heel veel punten ontwikkeld, eigenlijk op alle punten van het voetbal. Ik vond Orkun al een zeer sociale jongen in de groep, dus dat is wel het laatste waarin hij zich ontwikkeld heeft. Dat jullie als buitenwereld daar misschien een ander gevoel bij hebben gekregen, is wat anders. Orkun was en is een zeer sociale jongen.”

“Hij is aan de bal en zonder de bal beter geworden en hij is nog dominanter aanwezig”, vervolgt Slot. “Hij kan mentaal op sommige momenten nog een klein stapje maken, maar het zou ook gek zijn als er helemaal geen ruimte meer is voor verbetering.” Slot doelt daarmee vooral op de manier waarop Kökçü omgaat met teleurstellingen. “Niet zozeer een grote teleurstelling als een wedstrijd verliezen, maar ook momenten in de wedstrijd. Als je een bal wel of niet krijgt, of als je eigen pass wel of niet aankomt.”

‘Hij zit al aardig aan zijn plafond bij deze club’

“Ik vind dat Orkun zich daar al enorm in verbeterd heeft, maar dat is een ongoing process, waar ik eigenlijk vandaag weer met hem over wilde spreken. Omdat ik vandaag even geen tijd had, is dat gesprek naar morgenochtend verplaatst. Het gaat om heel kleine dingetjes. Een speler als Orkun heeft binnen Feyenoord niet heel veel ruimte om zich nog veel te ontwikkelen, want hij zit al aardig aan zijn plafond bij deze club, maar waar mogelijk probeer ik toch mogelijkheden voor verbetering te zien.”

Scoort Kökçü morgen de 0-1 tegen Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kökçü is na dit seizoen weg

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie