‘Slot hakt belangrijke knoop door in Feyenoord-opstelling’

Foto: ‘Slot hakt belangrijke knoop door in Feyenoord-opstelling’

Voor Feyenoord staan er in de komende acht dagen drie belangrijke wedstrijden op het programma. De Rotterdammers beginnen met een derby tegen stadsgenoot Excelsior, waarna de krakers tegen Atlético Madrid en PSV wachten. Trainer Arne Slot lijkt echter niet van plan om spelers te gaan sparen tegen Excelsior, dat dit seizoen uitstekend presteert.

Geertruida en Trauner aan de aftrap

De verwachting is dan ook dat Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner aan de aftrap zullen verschijnen tegen Excelsior. Eerstgenoemde kwam geblesseerd terug van het Nederlands elftal, maar de kwetsuur van de verdediger viel uiteindelijk mee. Voor Trauner is het spelen van drie wedstrijden in zo’n kort tijdsbestek een zware belasting, maar Slot vindt de Oostenrijker te belangrijk om niet te laten beginnen. Wel is de kans aanwezig dat Slot er voor kiest om Trauner gedurende de wedstrijd eraf te halen. Bart Nieuwkoop is dan de meest logische vervanger van Trauner.

Calvin Stengs in vorm

In de aanval kan Slot niet beschikken over Alireze Jahanbakhsh, die geblesseerd raakte tijdens de interlandperiode. De buitenspeler kampt met een hamstringblessure, maar de oefenmeester kan daarentegen wel Yankuba Minteh terug verwelkomen. Een basisplaats lijkt echter niet voor de vleugelspeler weggelegd. Vermoedelijk zal Slot kiezen voor Igor Paixão en Luka Ivanusec op de vleugels. Op het middenveld houdt Slot vast aan het vertrouwde drietal Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs. Laatstgenoemde steekt in een uitstekende vorm en scoorde namens Oranje drie keer in de interland tegen Gibraltar.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Is het verstandig dat Slot Trauner laat starten tegen Excelsior?

  • Ja, dat moet geen probleem zijn
  • Nee, niet zo handig
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie