Slot benoemt Feyenoord-aankoop die de meeste invloed had

Foto: Slot benoemt Feyenoord-aankoop die de meeste invloed had

Feyenoord maakte afgelopen zomer een flinke metamorfose door op de transfermarkt. Er vertrok een leger aan belangrijke spelers, van de vervangers moesten we nog maar zien of zij de club konden gaan dragen. Wat bleek: dat konden ze.

Succestrainer Slot steekt loftrompet uit voor David Hancko

Tijdens een videogesprek met NOS Studio Voetbal krijgt trainer Arne Slot de vraag door wie van de nieuwelingen hij het meest verrast is. “Dan moet je altijd refereren aan wat een speler gekost heeft. David Hancko is natuurlijk iemand die het geweldig gedaan heeft, maar dat is ook een van onze duurste aankopen geweest. Dan hoop je ook dat hij het goed doet. Dus die springt misschien, als ik dan niemand vergeet, het meest in het oog van de spelers die we gehaald hebben.”

Slot vindt het eigenlijk ‘net zo bijzonder’ dat er zoveel jeugdspelers in de vaste basisploeg stonden (Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Orkun Kökçü en Quilindschy Hartman). Kökcü is bovendien op 22-jarige leeftijd al aanvoerder van het geheel. “Dat is ook heel bijzonder. Maar ik denk dat Hancko de meeste impact van al onze aangetrokken spelers heeft gehad. En er zijn jongens die misschien wat minder gekost hebben, maar wel ontzettend waardevol voor ons geweest zijn.”

Van Hooijdonk: ‘Hancko een geweldenaar’

Pierre van Hooijdonk noemde Hancko ook al ‘ontzettend belangrijk’. “Hij is gekomen voor zes miljoen en eigenlijk vanaf de eerste dag heeft hij alles wat een Feyenoord-verdediger hoort te hebben. Dat is een bepaalde onverzettelijkheid, hardheid in de duels, opportunisme, voetballende kwaliteiten, goede inspeelpasses en hij maakt ook nog een aantal doelpunten. Beter dan Senesi? Ja, want ik vind hem sneller dan Senesi. Een geweldenaar.”

Hancko is de belangrijkste nieuweling bij Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie