‘Sinisterra werd gemist tegen sc Heerenveen’

Foto: ‘Sinisterra werd gemist tegen sc Heerenveen’

Luis Sinisterra maakte deze zomer een schitterende transfer van Feyenoord naar Leeds United. De Colombiaanse vleugelaanvaller, die voor twee miljoen euro werd weggeplukt uit zijn thuisland, leverde de Rotterdammers 25 tot 30 miljoen euro op. En afgaande op de woorden van Arne Slot na de wedstrijd tegen sc Heerenveen óók puntverlies. 

De trainer van Feyenoord koos voor Patrik Walemark als linksbuiten. De jonge Zweed, die afgelopen winter voor ruim drie miljoen euro overkwam van Häcken, kon zijn sterke optreden uit het eerste Eredivisie-duel van het seizoen niet doortrekken. 

Feyenoord

De Rotterdammers creëerden volgens Arne Slot tegen Heerenveen wel kansen, maar het was niet genoeg. “De eerste fase was goed, met meerdere kansen”, zei de trainer in gesprek met ESPN. Toen de tijd begon te dringen, ging Feyenoord er nog één keer volle bak voor. “Ook in de slotfase waren er enkele goede mogelijkheden”, zei Slot. Tot doelpunten leidde het uiteindelijk niet.  “Het was gewoon moeilijk”, blikt de trainer terug. “Zij zakten massaal in. Pas in de laatste fase ontstond er wat meer ruimte. Helaas was dat niet genoeg voor ons om alsnog de openingstreffer af te dwingen.”

Dat laatste lukte met Sinisterra in de ploeg. De vleugelaanvaller was met 23 doelpunten en 14 assists in 49 wedstrijden van onschatbare waarde vorig seizoen. Feyenoord weet echter ook al de oplossing voor dit probleem: Igor Paixão moet snel gepresenteerd worden in De Kuip als nieuwe vleugelaanvaller. De Braziliaanse dribbelsensatie kan zeker voor de doorbraak zorgen die tegen sc Heerenveen ontbrak, al zal Slot ervoor moeten waken dat de Braziliaan niet als een kip zonder kop over het veld dartelt.

Luis Sinisterra

Sinisterra heeft zijn officiële debuut voor Leeds United inmiddels gemaakt. De vijfvoudig Colombiaans international zat tijdens de seizoensopener tegen Wolverhampton Wanderers nog niet bij de selectie. In het St. Mary’s Stadium van Southampton maakte hij afgelopen zaterdag zijn eerste (zes) minuten voor zijn nieuwe werkgever. 

TIP: Pak 1.4x je inzet als Feyenoord van RKC wint!  

Miste jij Sinisterra tegen Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie