Sensatie: Freiburg schakelt Bayern München uit in DFB Pokal

Bayern München is in de kwartfinales van de DFB-Pokal gestrand. In eigen huis bleek SC Freiburg, dat diep in de blessuretijd een strafschop raakschoot en daarmee de overwinning binnenhaalde, met 1-2 te sterk.

Vroege voorsprong Bayern München

De Duitse topclub begon nog goed aan het duel, want binnen een kwartier stond de ploeg van Thomas Tuchel op een voorsprong. Leroy Sané was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn directe tegenstander zijn inzet nog blokken. Uit de hoekschop die volgde, legde Joshua Kimmich de bal vervolgens op het hoofd van Dayot Upamecano die de 1-0 maakte.

SC Freiburg liet zich echter niet uit het veld slaan en drong Bayern München bij tijd en wijle terug op de eigen speelhelft. Het creëerde bovendien enkele goede kansen op de gelijkmaker die er uiteindelijk binnen een half uur kwam. Nicolas Hofler haalde namelijk geweldig uit en zag de bal in de verre hoek tegen de touwen aan verdwijnen.

Veerkracht van SC Freiburg

Beide teams gingen dan ook met een 1-1 stand naar de kleedkamers toe. In de tweede helft kreeg zowel Bayern München als SC Freiburg enkele goede mogelijkheden voor een voorsprong, maar beide scoorden niet. Ze leken dan ook af te stevenen op een verlenging, maar niets was minder waar. Na een handsbal van Jamal Musiala kreeg SC Freiburg namelijk een strafschop, die Lucas Höler binnenschoot. Daardoor bereikten de bezoekers uiteindelijk de halve finale van de Duitse Beker.