‘Schreuder zag tóch Ajax-uitblinkers’

Foto: ‘Schreuder zag tóch Ajax-uitblinkers’

Ajax hoopte te profiteren van het puntverlies van titelconcurrent PSV. De Eindhovenaren gingen met 3-0 onderuit tegen Cambuur, waardoor Ajax de kans had om drie punten uit te lopen op de ploeg van Ruud van Nistelrooy. De Amsterdammers staan aan kop, maar niet zo ver als het gehoopt had. 

Ajax speelde na wedstrijden tegen Liverpool en AZ, die allebei verloren werden, opnieuw niet goed tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer strafte het matige optreden van de Amsterdammers niet zo hard als Cambuur bij PSV. Het puntverlies zorgde desalniettemin voor teleurstelling in Amsterdam. 

Ajax 

Na afloop erkende Schreuder dat Ajax niet goed voetbalde, maar zag hij ook lichtpuntjes. “Het is goed dat die jongens die nu gespeeld hebben minuten maken, dat Brobbey, Grillitsch en Ocampos spelen is goed en belangrijk voor ons.”

“Ik hoef nu geen spelers op te noemen die het naar behoren hebben gedaan. Eigenlijk was er achterin niks aan de hand en op het middenveld heeft Grillitsch het ook prima gedaan. Taylor in zijn drive was ook goed, vond ik. Alleen aanvallend gezien hadden we gewoon te weinig variatie en te weinig oplossingen.”

De zomeraanwinsten konden er samen met hun (nieuwe) teamgenoten niet voor zorgen dat Ajax de drie punten in Amsterdam hield. “Als je naar de uitslag kijkt, zou je makkelijk kunnen zeggen dat er te veel wisselingen waren”, zei Schreuder. “Maar ik vond niet dat het in de wedstrijd lag dat we hier gelijk zouden spelen.” 

Scheuder

De trainer voelt geen druk na drie wedstrijden zonder overwinning. “Dat voel ik niet. Het is niet goed als je gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles of verliest van AZ, dat is duidelijk. Maar ik voel geen druk van buitenaf. Je moet het met de jongens bespreken, met video laten zien en het op trainingen in te krijgen.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Schreuder staat onder druk

  • Ja
  • Nee
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie