Schreuder kan niks met kritiek: ‘Met een 5-4-1-formatie verlies je hem ook’

Foto: Schreuder kan niks met kritiek: ‘Met een 5-4-1-formatie verlies je hem ook’

PEC Zwolle kende een wervelend begin in De Kuip en leidde na enkele minuten spelen al met 0-1 door een fraaie treffer van Haris Medunjanin. De vroege voorsprong kreeg geen vervolg met een bekerstunt, want uiteindelijk bleek Feyenoord een maatje te groot en won het met 3-1. Na afloop was er enige kritiek op Zwolle-trainer Dick Schreuder, die bleef volharden in een aanvallende speelstijl.

Dick Schreuder vertelde tegenover ESPN dat hij vooraf al een lastig duel had verwacht. “Het is lekker dat je zo snel voorkomt, maar we wisten vooraf dat het een moeilijke avond zou worden. Zeker met de manier waarop wij willen spelen. Vandaag hebben we ook zeven andere jongens laten spelen en er speelde een aantal jongens dat nog nooit in de basis heeft gestaan in het betaald voetbal.”

Niet aanpassen aan Feyenoord

De oefenmeester vertelde eveneens dat hij zich niet aan wilde passen aan Feyenoord. “We wilden dezelfde speelwijze hanteren. Dat ging bij vlagen goed en bij vlagen ook niet goed.” Schreuder stelde dat het ook geen zin had om anders voor de dag te komen. “Als we uit bij Feyenoord spelen in een 5-4-1-formatie, verliezen we hem ook. Met alleen maar verdedigen denk ik dat we het nog moeilijker zouden hebben. Ik sta voor deze speelstijl.”

Schreuder zou ook de volgende keer niets wijzigen aan zijn speelstijl en wijst erop dat het in de Keuken Kampioen Divisie tot nu toe prima uitpakt. “We hebben de minste tegengoals. Daarin kan ik meningen van anderen meenemen die dat anders zien, maar ik denk dat dit vandaag de beste manier was. Uiteindelijk weet je dat we zondag uit naar Heracles moeten en dat we bij de bovenste twee willen eindigen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Wie denk jij dat kampioen wordt van de KKD?

  • PEC Zwolle
  • Heracles Almelo
  • Andere club
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie