Schreuder deelt Ajax-verwachting

Foto: Schreuder deelt Ajax-verwachting

Alfred Schreuder had geen moeite om te erkennen dat het WK Ajax wel goed uit kwam. De Amsterdammers zaten in een negatieve reeks en hopen na de winterstop de vorm van het begin van het seizoen weer te vinden.

In gesprek met De Volkskrant gaat Schreuder in op zijn eerste maanden als trainer van Ajax. De voormalig assistent van Erik ten Hag heeft een belangrijke missie tijdens het trainingskamp, dat op dit moment in Spanje gehouden wordt. De omschakeling van balbezit naar balverlies heeft de focus.

“Dat doe je natuurlijk liever met een voltallige groep. Wat dat betreft hebben andere clubs misschien een voordeel, maar daar kijk ik niet naar”, zei Schreuder in gesprek met de krant.

Ajax

De trainer erkent dat het WK op een goed moment kwam. De trainer is niet bang dat de extra wedstrijden van een aantal spelers zijn tol zal eisen in de rest van het seizoen. “Het was wel even goed voor de spelers om in een andere omgeving te zijn. Veel jongens hebben veel gespeeld in Qatar. Daar word je nooit slechter van. Ik denk dat ze fris genoeg terugkomen, met goede energie en dat we direct vol gas kunnen geven.”

Heel lang om erin te komen heeft Ajax niet. Schreuder ziet dat echter als iets positiefs. “Onze ploeg is in ontwikkeling doordat er veel nieuwkomers zijn. Hoe meer we spelen, hoe sneller die ontwikkeling gaat.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie