Schreuder aangepakt: ‘Ajax is sinds de JCS alleen maar achteruit gegaan’

Foto: Schreuder aangepakt: ‘Ajax is sinds de JCS alleen maar achteruit gegaan’

Valentijn Driessen vraagt zich af of Alfred Schreuder Ajax nog wel op de rails krijgt. De oefenmeester verloor dit seizoen alle topwedstrijden onder zijn leiding en dat moet volgens de Ajax-watcher de alarmbellen doen rinkelen in Amsterdam.

De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat Ajax niets heeft geleerd ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. “Toen waren het ook iedere keer Gakpo, De Jong en Til die het verschil maakten. Ajax is niet verder dan toen. Sterker nog, ze zijn achteruitgegaan. Ik vraag me af of Schreuder de juiste man is om dit lek bij Ajax boven te krijgen.”

Driessen concludeert dat Ajax niet thuis geeft in de topwedstrijden. “Je verliest twee keer van Napoli, twee keer van Liverpool, twee keer van PSV en van AZ verlies je, dus je wint geen enkele topwedstrijd. Er zit niets in. De enige goal die ze maken, komt voort uit opportunisme en niet uit goed spel.”

Schreuder

Volgens de voetbaljournalist is het dan ook maar de vraag of Schreuder nog wel de juiste man op de juiste plaats is. “Als je vindt van niet, dan moet je kijken wie er eventueel beschikbaar zijn. Natuurlijk is hij een hoop spelers kwijtgeraakt, maar er is ook voor 105 miljoen gekocht. Dan moet je fluitend door de Eredivisie stappen en kan het niet zo zijn dat je je op deze manier manifesteert tegen PSV in een thuiswedstrijd.”

Ook vond Driessen het passeren van Daley Blind geen slimme zet. “Als je Daley Blind eruit haalt, haal je veel uit je opbouw. Dat is gebleken, want daar deugde weinig van. Ze konden helemaal geen druk op PSV zetten. Uiteindelijk had PSV genade met Ajax, want ze hadden veel vaker moeten toeslaan. Dit was een volledig terechte 1-2 nederlaag voor Ajax.”

Is Schreuder nog de juiste man voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, die moeten ze ontslaan bij Ajax
799+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie