Schmidt: “In Portugal zijn veel teams zoals Go Ahead Eagles”

Foto: Schmidt: “In Portugal zijn veel teams zoals Go Ahead Eagles”

Roger Schmidt heeft als kersvers landskampioen van Portugal uitgebreid teruggeblikt op zijn periode in Nederland. In het Algemeen Dagblad vergelijkt de oud-trainer van PSV onder meer het niveau van de Portugese competitie met de vaderlandse Eredivisie.

Schmidt treft in Portugal met enige regelmaat ‘een Go Ahead Eagles’

Schmidt weet nog dat hij belachelijk werd gemaakt toen hij eens zei dat ‘Go Ahead Eagles één van de beste tegenstanders van het seizoen was’, omdat de Deventenaren met toenmalig coach Kees van Wonderen heel goed wisten hoe ze topclubs moesten bespelen. “In Portugal zijn veel teams zoals Go Ahead. Elke wedstrijd tegen een kleinere club, zeker uit, is een hels gevecht voor de topclub.”

“Met Benfica hebben we bijna alleen maar door vijfmans-defensies heen moeten breken. Bijna alle clubs hebben een Portugese trainer. Die weten allemaal hoe je een defensieve organisatie goed neerzet. Maar elk team hier heeft ook een paar écht goede voetballers. Dat komt door de constante import van Brazilianen. Portugal is voor hen de eerste halte in Europa”, vertelt Schmidt in de krant.

Strijd om CL-ticket

Portugal verloor recent het tweede directe Champions League-ticket aan Nederland. “Je zou denken: straks kan Portugal weer inlopen op Nederland door veel punten te halen in de Conference League”, is de hoop van Schmidt tot slot.

Welke competitie schat jij sterker in?

  • Portugese
  • Nederlandse
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie