Ryan broodnuchter richting halve finale: “De bal is rond”

Foto: Ryan broodnuchter richting halve finale: “De bal is rond”

AZ-doelman Mathew Ryan kent Conference League-tegenstander West Ham United goed, doordat hij jaren in de Premier League actief was. De Australische sluitpost benadert het treffen van donderdag zeer nuchter.

Ryan doet niet aan een speciale voorbereiding

Op de persconferentie woensdag benadrukte Ryan dat de Alkmaarders het duel als alle andere moet benaderen. De aanwezige journalisten konden zich dat moeilijk voorstellen. “Nou, de bal is nog steeds rond, je speelt hem nog steeds naar elkaar toe”, pareerde Ryan droogjes. “In mijn ervaring is dat hoe je ernaar moet kijken. Behandel het gewoon als iedere andere wedstrijd, heb vertrouwen en geloof in het plan. Als we het niveau halen waarvan ik weet dat we het kúnnen halen, maken we een goede kans.”

Jongere spelers helpen

Ryan tracht zijn medespelers met zijn ervaring te helpen. “Ik praat de hele tijd met de jongens”, aldus de keeper. “Ik weet dat ik van mijn medespelers kan leren en of zij van mij kunnen leren ligt aan hun, denk ik. Ik probeer in ieder geval altijd mijn ervaringen te delen en hoop te helpen bij de groei van de spelers om mij heen.”

Wat denkt hij van de verhoudingen tussen de nummer vijftien van de Premier League en de nummer vier van de Eredivisie? Deze week gaat het veel over het verschil in begroting. “Poeh, daar denk ik helemaal niet aan. Ik ga gewoon die wedstrijd in en probeer te winnen. We moeten ons gewoon vasthouden aan de dingen die we hebben afgesproken en wat de coaches van ons vragen, dan zullen we wel zien wat het resultaat gaat worden.”

Houdt Ryan de nul donderdagavond?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede teksten van Ryan?

  • Ja, zitten interessante dingen tussen
  • Nee, wat een dooddoeners
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie