Rulli ziet één ‘minpunt’ aan Ajax-transfer 

Foto: Rulli ziet één ‘minpunt’ aan Ajax-transfer 

Gerónimo Rulli maakte woensdag zijn debuut voor Ajax in het bekerduel tegen FC Den Bosch. De Amsterdammers wisten sinds lange tijd weer eens de nul te houden en wonnen met 0-2. Rulli was tevreden over de winst en zijn debuut en zegt zich al op zijn gemak te voelen bij Ajax.

De Argentijn zegt in gesprek met Ajax TV blij te zijn dat hij zijn eerste minuten heeft gemaakt voor de Amsterdammers. “Ik had eerlijk gezegd wel wat kriebels voor de wedstrijd, maar ik voelde mij erg op mijn gemak met de jongens. Gelukkig hebben we gewonnen. Dat is toch het belangrijkste.”

Snelle Ajax-aanpassing

De doelman vindt het mooi dat hij direct de nul heeft weten te houden. “We speelden goed georganiseerd, zowel aanvallend als verdedigend. We hadden de wedstrijd goed onder controle, dat is ook belangrijk. We kunnen tevreden zijn met de prestatie.” Rulli stelt dat hij zich al behoorlijk op zijn gemak voelt in Amsterdam. “Ik heb inderdaad pas drie keer meegetraind, maar ik heb best een helder beeld. Ik kom van een club die vergelijkbaar speelt en ik had na de eerste training al wel een beeld van ons spel hier, dus alles is prima.”

Wel moet de doelman nog wennen aan het weer in Nederland. Waar het in Spanje vaak het hele jaar door wel aangenaam is, daar is dat in Nederland niet het geval. Maar ook daar kan Rulli wel aan wennen. “Daar heb ik echt onder geleden! Ik moet er snel aan wennen, want zo was het in Spanje niet. Het was heel koud, veel wind en regen, maar dat geeft niet. We zijn door en ik ben heel blij met mijn debuut.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Is Rulli een betere doelman dan Pasveer?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
  • Dat zal nog moeten blijken
2657+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie