Ronaldo wijst ‘Braziliaanse Guardiola’ aan als opvolger Tite

Foto: Ronaldo wijst ‘Braziliaanse Guardiola’ aan als opvolger Tite

Brazilië werd verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK. Kroatië bleek na strafschoppen de sterkste, waardoor bondscoach Tite kort na de wedstrijd besloot om om te stappen. Ronaldo Luís Nazário de Lima hoopte op de komst van Pep Guardiola, maar die verlengde zijn contract bij Manchester City. De Braziliaanse voetballegende ziet echter nog een uitstekend alternatief voor de opvolging van Tite.

Op zijn eigen YouTube-kanaal vertelde Ronaldo dat Brazilië Guardiola al in eerder stadium had benaderd. “Er was interesse in Guardiola en de optie is besproken met Guardiola’s staf, maar hij gaf er de voorkeur aan zijn contract bij City te verlengen.”

Braziliaanse Guardiola

De voormalig topspits ziet de Spanjaard dan ook niet meer komen. “Het wordt wel heel lastig voor de CBF om tot akkoord te komen; Guardiola is de best betaalde coach ter wereld.” Volgens Ronaldo is Fluminense-trainer Fernando Diniz nu de beste optie. “Diniz kan van grote waarde worden voor het Braziliaanse nationale team. Hij is een trainer die zijn teams aantrekkelijk laat spelen en voor een show kan zorgen.”

Volgens Ronaldo moet de Braziliaanse bond dan ook niet te lang wachten met een besluit te nemen. “De bond staat voor een belangrijke beslissing in aanloop naar de volgende WK-cyclus. Hoe eerder ze de nieuwe bondscoach presenteren, hoe beter het zal zijn voor het teamproces. Ik ben benieuwd.”

Denk jij dat Guardiola een goede bondscoach is?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hij is een echte clubtrainer
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie