‘Koeman gaat voor nieuwe Oranje-koers’

Foto: ‘Koeman gaat voor nieuwe Oranje-koers’

Ronald Koeman gaat waarschijnlijk veranderingen doorvoeren in de selectie van het Nederlands elftal. Kees Kwakman heeft het gevoel dat de opvolger van Louis van Gaal niet helemaal dezelfde koers vaart.

“Hoe nu verder, hoe moet het nu. Mooie vraag altijd”, reageert Kwakman in gesprek met Voetbal International. “Ronald Koeman gaat kijken wat hij nodig heeft. Ik verwacht wel dat er wat nieuwe namen bij gaan komen. Een paar frisse jongens, al is de leeftijd van de huidige groep nog goed, wat dat betreft zal er ook weer niet zo veel hoeven te veranderen.”

De ESPN-analist vervolgt: “Hier en daar zal hij jonge spelers de kans gaan geven, dat heeft hij altijd wel gedaan. Xavi Simons is er al bij, misschien heeft hij er wel meer op het oog. Ik ben heel benieuwd in ieder geval, ook wat betreft het systeem dat hij wil gaan spelen. Koeman durft ook wel 4-3-3 te spelen, maar is dat nog wel realistisch internationaal gezien? Ik ben benieuwd hoe hij daar over denkt.”

Leonne Stentler heeft ook haar mening over het ‘nieuwe Oranje’. “Best kans dat Ronald Koeman weer anders gaat spelen. Hij heeft verschillende systemen gespeeld met zijn ploegen. Over welk materiaal vindt hij dat hij kan beschikken? Hoeveel tijd heeft hij nodig? Je blijft als bondscoach afhankelijk van een aantal momenten waarop je je ploeg bij elkaar hebt.”

“Best kans dat Cody Gakpo bij hem gewoon weer linksbuiten wordt”, aldus Stentler. “Koeman heeft niets met nu en dit WK te maken. Het kan straks allemaal weer anders zijn. Hij heeft laten zien deze functie prima aan te kunnen en de spelers hebben laten zien goed met hem te kunnen werken.”

Wint Kroatië van Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
1385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie