Rodrygo grote man bij overwinning Real Madrid

Real Madrid heeft op zaterdagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd met stadsgenoot Atlético Madrid om plekkie numero twee in LaLiga. De Koninklijke won met 1-2 van Europa League-finalist Sevilla en Rodrygo was de grote man in het team van oefenmeester Carlo Ancelotti.

Rodrygo leidt Real Madrid naar 1-2 overwinning

De Italiaanse coach van Real moest het wel stellen zonder Vinícius Júnior én Karim Benzema, die beiden te geblesseerd waren om in actie te komen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. En hij kreeg nóg een domper te verwerken, want al snel, in de derde minuut van de wedstrijd, kwam de thuisploeg op voorsprong: Rafa Mir was het eindstation van een van richting veranderde voorzet en schoot raak.

Dani Ceballos, Rodrygo en Federico Valverde vormden de aanvalslinie van De Koninklijke en die had aanvankelijk maar bijzonder weinig in de melk te brokkelen. De 1-1 van Rodrygo kwam eigenlijk ook uit het niets, maar telde natuurlijk evengoed. De jonge Braziliaan schoot een vrije trap achter doelman Yassine Bounou.

Rodrygo-show

In de tweede helft herhaalde hij dit kunstje, scoren dus, maar zijn tweede treffer van de avond was nog veel mooier. Real kwam er razendsnel uit en Rodrygo schudde een solo van heb ik jou daar uit zijn mouw, waarbij hij eerst Gonzalo Montiel en later ook Bounou passeerde. Na de directe rode kaart van Marcos Acuña lag Sevilla uitgeteld in de touwen.

De 1-2 overwinning van de Madrilenen betekent dat ze nu een voorsprong van vier punten opgebouwd hebben ten opzichte van stadsgenoot Atlético, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week volgt de beslissing.

Scoreverloop: 1-0 (3′) R. Mir, 1-1 (29′) Rodrygo, 1-2 (69′) Rodrygo