Roda JC krijgt nieuw ‘technisch hart’ met oud-PSV-trainer Sef Vergoossen

Foto: Roda JC krijgt nieuw ‘technisch hart’ met oud-PSV-trainer Sef Vergoossen

Roda JC gaat de voetbalorganisatie met een nieuw te vormen zogeheten technisch hart inrichten. Hierin zullen onder andere oud-trainer van PSV én de Limburgse club Sef Vergoossen, directeur Jordens Peters en de nieuw aan te stellen technisch manager gaan plaatsnemen. Dat bevestigen insiders binnen de Keuken Kampioen Divisieclub tegenover SoccerNews.nl.

De top van Roda wil op deze manier onder andere voorkomen dat de macht op voetbalgebied binnen de club bij één en dezelfde persoon komt te liggen, terwijl die onverwacht zou kunnen vertrekken. Jurgen Streppel, zelf oud-spits bij de geel-zwarten in de jaren negentig, bekleedde tot december vorig jaar namelijk – na het gedwongen vertrek van technisch directeur Jeffrey van As – de dubbelfunctie van hoofdtrainer en technisch manager in Kerkrade.

Vertrek van Streppel

Toen de Brabander echter middenin in het seizoen naar oude liefde Helmond Sport verkaste, zat Roda op technisch gebied met de handen in het haar. In het nieuw te vormen technisch hart, een soort van overlegorgaan, zullen daarom meerdere mensen met een voetbalachtergrond gaan plaatsnemen. Naast AD Jordens Peters – die als oud-prof over veel contacten in de voetbalwereld beschikt – zal dat ervaren rot Sef Vergoossen zijn. De zeventiger is op dit moment al enige tijd adviseur voetbalzaken in de raad van commissarissen bij de Kerkraadse club.

Verder was hij in het verleden succesvol hoofdtrainer in het Parkstad Limburg Stadion en ook bij onder meer PSV, MVV en het Belgische Racing Genk. Ook de nieuw aan te stellen technisch manager, die naar verwachting op zeer korte termijn gepresenteerd zal gaan worden door Roda, hoofdscout Toine van Mierlo (oud-prof van onder andere PSV, MVV, Willem II, AA Gent en Birmingham City) en een vertegenwoordiger van de voetbal(jeugd)academie komen hierin te zitten.

Professionaliseren

Roda, dat het spelersbudget voor de selectie voor wat betreft komend seizoen gaat verhogen om meer te kunnen concurreren met financieel sterke clubs in de Keuken Kampioen Divisie, heeft daarnaast volgens insiders tegenover SoccerNews.nl het plan om het hoogst spelende jeugdteam, de zogeheten O21, verder te gaan professionaliseren. Dit plan is geschreven door het hoofd jeugdopleidingen van de Limburgse club uit de KKD.

Het genoemde plan houdt onder andere in dat er door dat team meer getraind zal gaan worden, met ook meer fysieke begeleiding en woonruimte voor spelers die van verderaf moeten komen. Eén van de uiteindelijke doelen hiervan is de afstand tussen dit team en de hoofdmacht van de Kerkraadse club te gaan verkleinen.

Gaat Roda in de toekomst weer terugkeren in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
618+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie