Rijkhoff helpt Jong Ajax aan zege

Julian Rijkhoff heeft maandagavond zelfvertrouwen getankt. De spits van Jong Ajax besliste de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht hoogstpersoonlijk met twee doelpunten (3-0).

Teruggekeerde spits is beslissend

Jong Ajax trapte op De Toekomst af met spelers als Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar’Jany Martha, Kian Fitz Jim, Sivert Mannsverk en Silvano Vos. Ook Rijkhoff kreeg een basisplaats toegewezen. De spits keerde vlak voor het einde van de winterse transferperiode terug na een periode bij Borussia Dortmund en liet zich gelden ten koste van de MVV-defensie.

In de achttiende minuut opende Rijkhoff de score. De aanvaller werd bereikt door Kaplan, speelde zichzelf knap vrij en liet doelman Romain Matthys vervolgens kansloos in de korte hoek. Na iets meer dan een half uur spelen maakte hij ook de 2-0. Een schot van Jaydon Banel kon in eerste instantie nog worden gepareerd, maar Rijkhoff liep de rebound eenvoudig binnen.

Jong Ajax wist de voorsprong in de tweede helft extra glans te geven. Invaller Nassef Chourak bepaalde de eindstand op 3-0.

AZ-talenten winnen wél

Bij de A-selectie van AZ zit de laatste maanden zand in de motor, maar Jong AZ heeft maandag wel een positief resultaat behaald. Op bezoek bij Jong FC Utrecht maakten Nick Koster (strafschop) en Ro-Zangelo Daal het verschil, waar Silas Andersen de eindstand op 1-2 bepaalde. Beide teams lieten een strafschop onbenut.

Is Rijkhoff nu al een optie voor Ajax 1?