Remontada Barcelona na 0-2 achterstand

Foto: Remontada Barcelona na 0-2 achterstand

FC Barcelona heeft op zaterdagavond met 3-2 van Celta de Vigo gewonnen. Dat klinkt natuurlijk helemaal niet zo gek, maar dat was het eigenlijk wel. De Catalanen kwamen voor eigen publiek namelijk op een 0-2 achterstand en lang zag het ernaar uit dat er puntenverlies geleden zou worden.

FC Barcelona: van 0-2 achter naar 3-2 winst

Vol zelfvertrouwen ging Barça (met Frenkie de Jong in de basis) van start tegen Celta na de eerdere overwinningen op Real Betis (LaLiga) en Royal Antwerp FC (Champions League), twee keer met 5-0. Tegen de tegenstander uit Vigo ging het echter helemaal niet zo makkelijk en het was dan ook Celta dat in de negentiende minuut van de partij op voorsprong kwam via Jørgen Strand Larsen, oud-FC Groningen.

Vervolgens kreeg João Félix een aantal kansen, maar die miste de Portugees. Daarna volgde de volgende Barça-tegenvaller, namelijk het geblesseerd uitvallen van Frenkie de Jong met een (waarschijnlijke) enkelkwetsuur. Intussen ging Celta vrolijk verder met aanvallen en eigenlijk had Luca de la Torre (ook al met een Nederlands verleden, maar dan bij Heracles Almelo) er 0-2 van moeten maken, maar hij had het vizier niet op scherp staan.

Remontada

0-2 werd het alsnog en Anastasios Douvikas (ex-FC Utrecht) was de man die het deed. Een nederlaag leek onvermijdelijk voor Barcelona, maar dat rechtte de rug en kwam binnen no-time terug tot 2-2 via twee keer Robert Lewandowski. In de absolute slotfase van de wedstrijd was het vervolgens João Cancelo die op aangeven van Gavi alsnog voor feestvreugde zorgde bij de thuisploeg.

Scoreverloop: 0-1 (19′) J. Strand Larsen, 0-2 (76′) A. Douvikas, 1-2 (81′) R. Lewandowski, 2-2 (85′) R. Lewandowski, 3-2 (89′) J. Cancelo

Bizar scoreverloop?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie