Rangers laat na in te lopen op Celtic tijdens Old Firm

Celtic heeft maandagmiddag ternauwernood een nederlaag voorkomen in de Old Firm tegen Rangers FC. De thuisploeg, die met een stevige achterstand in de titelrace aanving aan het duel, leek op weg naar de winst. In de slotfase wist de rivaal echter gelijk te maken.

Door de achterstand van negen punten telde voor Rangers op Ibrox alleen een zege op Celtic. Die was grotendeels opgelopen in een slechte periode onder Giovanni van Bronckhorst. Opvolger Michael Baele moest zijn team naar de overwinning zien te leiden. De laatste clash eindigde in liefst 4-0 voor The Bhoys, en ook dit keer kwam Celtic vroeg op voorsprong. Daizen Maede zette die al na vijf minuten op het scorebord.

Dit keer konden The Gers de rug wel rechten, al moesten de supporters wachten tot de tweede helft. Ryan Kent bracht de stand in evenwicht met een geplaatst schot na een individuele actie. De overtreding van Celtic-verdediger Carl Starfelt mocht Rangers ook nog aanleggen vanaf de strafschopstip. Specialist James Tavernier schoot overtuigend binnen in de bovenhoek.

Late gelijkmaker Celtic

Eén van de vier Japanners van de koploper verdierf het blauwe feestje echter. In de 88ste minuut produceerde Kyogo Furuhashi de gelijkmaker. Georgios Giakoumakis was het laatste kwartier nog ingevallen, maar kon weinig uitrichten. Zo deed Celtic uiteindelijk nog goede zaken, en hield het gat op negen punten. Inmiddels zijn er twintig speelrondes van de Schotse Premier League gespeeld, de aartsrivaal treffen elkaar nog één keer.

Scoreverloop: 0-1 (5′) D.Maeda, 1-1 (47′) R.Kent, 2-1 (53′) J.Tavernier (pen.), 2-2 (88′) K.Furuhashi

Zie je Celtic de League winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt het nog een spannende titelstrijd?

0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
17+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
9+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
50+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
71+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
23+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”