Ramalho houdt hoop: ‘3-0 is niet representatief voor het wedstrijdbeeld’

Foto: Ramalho houdt hoop: ‘3-0 is niet representatief voor het wedstrijdbeeld’

André Ramalho denkt niet dat PSV al kansloos is om de volgende ronde van de Europa League te halen. De Braziliaanse verdediger gelooft dat de Eindhovenaren de 3-0 nederlaag in eigen huis kunnen herstellen. Volgens Ramalho was de uitslag geen goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Geciteerd door Voetbal International noemde Ramalho het een zeer teleurstellende wedstrijd. “Maar als je het resultaat van 3-0 ziet, is dat niet representatief voor wat er op het veld gebeurde. Zeker de eerste helft hebben we heel goed gespeeld tegen een hele goede tegenstander. We hebben toen heel goed gevochten.”

Volgens de verdediger was de tegentreffer op slag van rust cruciaal voor het verdere wedstrijdverloop. “Dat mag niet gebeuren. Dan ga je met 0-0 rusten, dan wordt het de tweede helft heel anders. Nu is 3-0 een veel te grote uitslag. Maar we zullen het moeten accepteren en er van leren.”

PSV te snel in de fout

Ramalho is ook van mening dat de 3-0 te snel viel en dat PSV daar toch echt eens lering uit moet gaan trekken. “Ik denk dat we na de 2-0 te snel zelf wilden scoren, maar het tegenovergestelde gebeurde. Dat was slecht. Op dit niveau hebben we weer kunnen zien dat één momentje van onoplettendheid, één situatie die wordt onderschat, funest kan zijn. Dat gebeurde.”

Ondanks de 3-0 nederlaag acht Ramalho PSV nog niet kansloos voor de return. “In voetbal is alles mogelijk. We kennen nu de kwaliteiten van de tegenstander, maar die hebben wij ook. En met onze fans erachter gaan we er toch alles aan doen om ervoor te zorgen om het onmogelijke mogelijk te maken. We moeten de eerste maken en dan de tweede en dan zien we wat er gebeurt.”

Volgens Ramalho zal het resultaat niet doorwerken naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, die voor aanstaande zondag gepland staat. “Sevilla heeft niets met Utrecht te maken. Voor mij is het nu klaar. We weten hoe belangrijk de competitie is voor PSV. We mogen na de nederlaag tegen Sevilla even lijden, want 3-0 doet pijn. Maar vanaf nu is de focus op Utrecht en het pakken van drie punten.”

Denk jij dat PSV zondag wel wint van Utrecht?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ze gaan verliezen
  • Nee, ze spelen gelijk
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie