‘PSV op recordkoers, onvoorstelbaar verschil met Ajax’

Foto: ‘PSV op recordkoers, onvoorstelbaar verschil met Ajax’

PSV wervelt door de Eredivisie heen. Zaterdag ondervond ook PEC Zwolle de kracht van de ongenaakbare koploper, dat met 1-7 van het veld werd gespeeld. De ochtendkranten zien PSV op koers liggen voor een historische landstitel en wijzen ook op het enorme puntenverschil tussen PSV en Ajax.

PSV ligt op koers voor recordtitel in Eredivisie

De Telegraaf ziet dat de Eindhovenaren de ‘topvorm en flow van voor de winterstop terug’ hebben. “PSV kan de competitie volgende week in een vroegtijdig stadium definitief beslissen als de enig overgebleven concurrent Feyenoord naar Eindhoven komt.” Volgens de krant kan PSV weleens een nieuw record gaan vestigen. “PSV ligt op koers om het absolute puntenrecord in de Eredivisie-historie, neergezet door Ajax in 1971/1972, te verbeteren. Het legendarische team met onder anderen Johan Cruijff pakte in dat seizoen, omgerekend naar het driepuntensysteem, 93 punten.”

Het Eindhovens Dagblad spreekt zijn verbazing uit over het gigantische verschil tussen PSV en Ajax. “Het is bijna onvoorstelbaar hoe groot het verschil tussen PSV en Ajax dit seizoen is. De Eindhovenaren strijden nog met Feyenoord om de landstitel en hebben 10 punten voorsprong op de Rotterdammers, na 23 speelrondes. De achterstand van Ajax is al opgelopen naar 29 punten.”

Het Algemeen Dagblad licht topscorer Luuk de Jong uit, die tegen Zwolle drie keer trefzeker was. “De spits passeerde AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis (21 doelpunten) en Feyenoorder Santiago Giménez (19 doelpunten). De Jong maakte tien van zijn 22 doelpunten in de maanden januari en februari en maakte daarmee een enorme inhaalslag.”

Denk jij dat PSV een nieuw puntenrecord gaat vestigen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
457+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie