‘PSV neemt beslissing over opgeleefde Bruma’

Foto: ‘PSV neemt beslissing over opgeleefde Bruma’

Het is geen geheim dat PSV de overbodig geworden Bruma eigenlijk wilde verkopen, maar de laatste tijd kent de vleugelspits opeens een opleving van jewelste. En nu hoeft de Portugees óók niet meer te vertrekken uit het Philips Stadion.

Het Algemeen Dagblad weet in ieder geval: “Wie niet per se meer weg hoeft, is Armindo Bruma. De Portugees mag je gerust een bijzonder kind noemen, met de prestatiecurve die hij de afgelopen twee jaar bij PSV heeft neergezet. In het eerste jaar in Eindhoven bakte Bruma er na een goede start weinig tot niets meer van, met als een van de dieptepunten zijn vroege wissel in eigen land in een Europa League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon (4-0 nederlaag). Wie Bruma zaterdag af en toe langs de zijlijn zag fladderen, nam de zwaluw waardoor je denkt dat het toch weer zomer kan worden.”

“Zover is het nog lang niet, want de Portugese aanvaller schuift ballen soms ook nog zomaar in de voeten van de tegenstander”, gaat het dagblad verder. “Tegelijkertijd creëerde Bruma vijf doelrijpe kansen voor zijn ploeggenoten en was zijn assist met een hakje op Eran Zahavi voor de liefhebber een lust voor het oog. Waar komt dit ineens vandaan? Schmidt stelde na afloop dat de spelers zich goed voelt in de groep en momenteel vertrouwen voelt. Bruma kende vorig seizoen in een huurperiode bij de Griekse landskampioen Olympiakos ook periodes waarin hij zijn criticasters verbaasde en hoeft van Schmidt niet meer te vertrekken.”

Na afloop van Cambuur-thuis zei coach Roger Schmidt over Bruma: “Ik vind hem een goede speler en ik zie veel potentie bij hem. Uiteindelijk is het zijn beslissing. Je weet nooit wat er gebeurt tot de transferdeadline van eind augustus, maar wat hij vandaag heeft laten zien was een duidelijk signaal dat hij zich goed voelt in deze groep en bij deze club.”

Opmerkelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie