‘PSV moet Feyenoord nieuw Veerman-scenario bezorgen’

Foto: ‘PSV moet Feyenoord nieuw Veerman-scenario bezorgen’

Joey Veerman verscheen een jaar geleden opeens op de radar bij Feyenoord. De toenmalig middenvelder van sc Heerenveen werd uiteindelijk voor de neus van Feyenoord weggekaapt. PSV ging er met de spelmaker vandoor. Als het aan Theo Janssen ligt, gaat PSV dat dit seizoen wéér doen.

Feyenoord is zoals bekend op zoek naar een extra verdedigende middenvelder. Ramiz Zerrouki was daar zowel in de zomer als de wintertransferwindow de belangrijkste kandidaat voor.

In de afgelopen weken ging de Zerrouki-soap door, maar zonder bevredigend einde voor de Rotterdammers. Net vorig seizoen bij Veerman werd een aanbieding van de Rotterdammers zonder pardon naar de prullenbak verwezen.

FC Twente wilde Zerrouki niet midden in het seizoen naar één van de concurrenten laten vertrekken. Janssen hinkt daardoor op twee gedachten. “Want hoe je het wendt of keert: acht miljoen euro is voor een club als Twente natuurlijk wel heel veel geld. Ook voor Zerrouki zelf is het een goede transfersom. Aan de andere kant: als FC Twente zo doorgaat en zich straks kwalificeert voor Europees voetbal, stroomt vanzelf een soortgelijk bedrag in de kas.”

Zerrouki niet naar Feyenoord, maar naar…

Volgens de voormalig middenvelder van de Tukkers doet PSV er goed aan om, net als vorig seizoen, het belangrijkste transfertarget van Feyenoord voor de neus weg te kapen.

Janssen: “De kans is namelijk heel groot dat ook andere clubs dan Feyenoord zich melden. PSV misschien wel. Of Ajax. Want deze jongen kan moeiteloos meekomen in de top-3 van Nederland.”

Volgens Jan van Halst staat het wel vast dat Zerrouki een transfer gaat maken. Of dat ook Feyenoord is, durft de voormalig middenvelder niet te zeggen. “Ik weet ook niet of hij deze zomer daadwerkelijk naar Feyenoord vertrekt. Er kan de komende vier maanden een hoop gebeuren. Als ineens, ik noem maar wat, Newcastle United zich voor hem meldt en het dubbele biedt, dan is Zerrouki’s liefde voor Feyenoord ineens voorbij. Zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal.”

FC Volendam
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 06:22.

Waar ligt de toekomst van Zerrouki?

  • Bij Feyenoord
  • Bij PSV
  • Bij Ajax
  • Bij andere club
1952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie