PSV-icoon zou geen vervanger Gakpo halen: “Met deze selectie oplossen”

Foto: PSV-icoon zou geen vervanger Gakpo halen: “Met deze selectie oplossen”

De PSV-selectie heeft een flinke klap gekregen na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool. PSV-icoon René van de Kerkhof vindt echter dat er geen vervanger gekocht hoeft te worden. Die hebben de Eindhovenaren, volgens hem, al in huis.

De vraag rond PSV is nu vooral of de titelkansen niet enorm zijn geslonken door de transfer van Gakpo naar de Premier League. Bij de herstart van de Eredivisie verspeelde de ploeg van Ruud van Nistelrooy direct punten tegen Sparta Rotterdam (0-0). “Thuis moet je altijd van Sparta winnen. Maar niemand nam het initiatief”, vertelde Van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Ik miste Guti, die brengt tenminste nog wat gif. Veerman, Simons en De Jong hadden het allemaal niet.”

Intern oplossen

Een vervanger halen voor Gakpo, acht Van de Kerkhof niet nodig. “Natuurlijk is het een aderlating want Gakpo was heel belangrijk. Maar ik zou het met deze selectie gaan oplossen. El Ghazi en Bakayoko heb je nog maar ik zou het met Simons op links proberen. Daar heeft hij ook meer vrijheid dan op het middenveld waar hij ook steeds mee terug moet.”

De voormalig rechtsbuiten zou eerder een diepe spits naar Eindhoven halen. “Als Luuk de Jong er niet is dan hebben we daar eigenlijk niemand”, concludeerde hij.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 januari 2023 19:57.

15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie